Home

Gasztroangyalkát alakítottam a héten, erre készült ez a bonbon. Nagyon szeretek a 14x14 cm-es krémes keretemben bonbont készíteni, mert szeretem a több rétegű bonbonokat. Csuda jó ízeket lehet kihozni belőle, no meg látványra sem utolsó. Szép nagy darab bonbon lesznek belőle. smiley

 

Mogyorós álom

 

Hozzávalók:

a külső csokiburokhoz:

20 dkg jó minőségű étcsokoládé (83 %-os Arriba)

2 gr porított kakaóvaj,

a csokoládé krémhez:

10 dkg étcsokoládé (55 %-os)

0,5 dl tejszín

2 evőkanál csokoládé likőr,

a marcipánréteghez:

5 dkg marcipán massza,

a mogyorónugát krémhez:

10 dkg mogyorónugát krém

0,5 dl tejszín,

2 evőkanál pirított durvára vágott mogyoró.

a díszítéshez:

transzfer fólia.

 

Elkészítés: elkészítem a krémeket. A csokoládé krémhez egy percig forralom a tejszínt, majd beletördelem a csokoládét és addig keverem, amíg  fel nem olvad. A végén hozzákeverem a csokoládé likőrt. Hagyom hűlni kicsit, majd a krémes keretbe öntöm, amit előtte egy folpackkal bélelt dobozba teszek. Beteszem a hűtőbe.

Közben a marcipánt kinyújtom fél cm vastagra, 14x14 cm-es darabra vágom, majd a hűtőből kivett keretbe teszem a csokikrém tetejére.

A nugátkrémhez egy percig forralom a tejszínt, majd beleteszem a darabokra vágott nugátot és addig keverem, amíg fel nem olvad. A végén beleszórom a durvára vágott, pirított mogyorót. Hagyom kicsit hűlni, majd a marcipán rétegre öntöm, ismét hűtő következik.

Amikor teljesen megdermedt a bonbon, akkor kiveszem és 5x5 db-ba vágom fel.

Közben temperálom a csokoládét. A csokiolvasztó kis gépemben felolvasztottam a csokoládé felét a 2. fokozaton, ez kb. 40-45 foknak felel meg, majd kikapcsoltam a gépet és gyakori keverés mellett hagytam hűlni kb.  33-34 fokra. Ekkor hozzákevertem a porított kakaóvajat (10 dkg csokoládéra vetítve 1 gr-ot kell számolni), majd hagytam még tovább hűlni kb. 30-31 fokra. Ebbe a csokoládéba mártottam bele a felvágott kockákat. A transzfer fóliát a csokikockáknál picit nagyobbra vágtam, a még meg nem dermedt csokira tettem és a mártóvillával kicsit elsimogattam, hogy ne maradjon alatta levegő buborék, mert akkor a minta nem megy át a bonbonra. Amikor teljesen megdermedt a csokoládé akkor szabad a fóliát lehúzni róla óvatosan.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok