Home

Marcipánkrémes bonbon

 

Hozzávalók:

a töltelékhez:

5 dkg marcipánmassza,

5 dkg fehér csokoládé,

1 dl tejszín,

pár csepp mandulalikőr (ha nincs, akkor mandula aroma, de fehér nem zöld)

a csokihoz:

20 dkg jó minőségű étcsokoládé.

 

Elkészítés: a tejszínt feltesszük melegedni és a forrástól számítva 1 perc után levesszük a tűzről. Ekkor elkeverjük benne a fehér csokoládét, a darabokra vágott marcipánt és csomómentesre keverjük.A végén hozzátesszük a mandulalikőrt, vagy aromát is. Kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.
Addig a szilikon formát kikenjük egy rétegben az olvasztott csokival, majd az is mehet a hűtőbe. Amikor teljesen megszilárdult a csoki, akkor kivesszük és még egy réteget kenünk rá. Ez azért kell, mert amikor alulról kinyomjuk a csokit a formából ne törjön össze. Imét visszatesszük a hűtőbe.
Amikor a marcipánkrém kicsit megdermedt, akkor elővesszük a csokiöntő formát és a krémmel megtöltjük, majd a tetejét ismét olvasztott csokival kenjük le, úgy, hogy mindenhol zárja le a tölteléket. Ismét hűtőbe tesszük, legjobb egy éjszakára, feltéve, ha kibírjuk addig. Másnap kinyomjuk alulról óvatosan a formából és kapszlikba téve jól zárható dobozba, hűvösre tesszük és talán kibírjuk karácsony estig, hogy ne torkoskodjuk el mindet.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok