Home

Ez a bonbon pár nappal karácsony előtt lett kész és mondhatom, hogy méltán kapott helyet a bonbonok között. Ehhez is kell egy kis előkészület, ugyanis az aszalt meggyet egy-két nappal előtte rumba kell áztatni. Mivel az aszalt meggy nem elég édes, mondhatnám kissé savanyú volt, ezért mézet is tettem a rumba és nagyon finom lett két nap múlva. Vigyázni kellett, hogy ne "tűnjön el" idő előtt :-)

 

Aszalt meggyes-marcipános bonbon csokiba zárva

 

Hozzávalók:

1 csg aszalt meggy,

1 dl rum,

2 evőkanál méz,

10 dkg marcipán,

20 dkg jó minőségű étcsokoládé (65 %-ost használtam).

 

Elkészítés: a rumot összekevertem a mézzel és ebbe áztattam bele az aszalt meggyet. 1-2 nap kell, hogy jól megszívja magát. Amikor kész az áztatás, akkor lecsöpögtettem a rumot a meggyről, azt félretettem. A késes aprítóba tettem a meggyet a marcipánnal együtt. Nem kell teljesen szétaprítani, maradjanak benne akkora darabok, hogy érezni lehessen a meggyet. Az aprító gépből kivéve még egyszer-kétszer jól elkeverem. Ha nagyon kemény lenne a massza, akkor a félretett rummal még egy kicsit elkeverem.

Az csokiolvasztóban felolvasztottam a csokoládét a már jól ismert módon és a bonbon formát ezzel a csokival kentem ki háromszor, mivel ez egy kicsit vastagabb szilikon forma volt és nem szerettem volna, ha a kipattintásnál eltörik a bonbon.

A kenések között a hűtőben pihent a forma. A harmadik menet után kiskanál segítségével megtöltöttem a formát, ügyelve arra, hogy hagyjak helyet a lezárásra.

A tetejére csokit öntöttem és egy picit elegyengettem, hogy mindenhol fedje a csoki. Sikerült is mind a 16 db-ot sikeresen kifordítani, egy sem törött el.

Nagyon finom, ezt is érdemes kipróbálni.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok