Home

Ez a bonbon sokáig nem tartható el, de ez a veszély nálunk nem fenyeget, hogy megromoljon.  Az amarena meggy kifejezetten jól illett ehhez az egyszerű bonbonhoz. Most csak 15 db készült.

Ha szeretnétek Ti is klassz formákat, bonbon kapszlikat és  egy sor jó dolgot sütéshez, akkor keressétek fel a Food-Pack -et.

 

Amarena meggyes-gesztenyés bonbon

 

Hozzávalók:

a csokiburokhoz:

15 dkg jó minőségű étcsokoládé (Callebaut 70%)

1,5 gr porított kakaóvaj,

a töltelékhez:

8 db amarena meggy szirupban eltéve (felezve),

8 dkg gesztenyemassza,

1 evőkanál mascarpone.

Elkészítés: a  csokoládé burokhoz temperáltam a csokoládét. Ennél a formánál a helyes temperálás nagyon fontos. A csokiolvasztó kis gépemben felolvasztottam a csokoládé felét a 2. fokozaton, ez kb. 40-45 foknak felel meg, majd kikapcsoltam a gépet és gyakori keverés mellett hagytam hűlni kb.  33-34 fokra. Ekkor hozzákevertem a porított kakaóvajat (10 dkg csokoládéra vetítve 1 gr-ot kell számolni), majd hagytam még tovább hűlni kb. 30-31 fokra.

Ekkor kezdtem el a csokiburok készítését.Ez azért szükséges, mert így alakul ki a csokoládé kristályszerkezete szép fényes roppanós marad a csokoládé.   A polikarbonát forma mélyedéseit teljesen teleöntöttem csokoládéval és rögtön megfordítottam a formát, egy tál fölé tartottam és a felesleges csokoládét kicsöpögtettem a formából. Azért fordítottam meg rögtön, ellentétben az eddigi készítési móddal, mert ez a csokoládé elég sűrű volt és nem akartam, hogy vastag legyen a csokiburok. A tetejét habkártyával húztam simára. Hűtőbe tettem és addig hagytam ott, amíg a csokoládé teljesen megszilárdult.

Közben elkészítettem a gesztenyekrémet. A gesztenyemasszát összekevertem a mascarponével és az amarena meggy szirupjából is tettem bele 2 evőkanállal.

A hűtőből kivett forma aljára tettem egy fél amarena meggyet,, majd arra gesztenyekrémet nyomtam, vigyázva, hogy legyen hely a bonbon lezárásához. Annyi időre tettem vissza a hűtőbe, amíg a megmaradt csokoládét újra temperáltam.

A bonbonformát kivettem a hűtőből, egy kanál segítségével rákanalaztam a maradék csokoládét és a felesleget habkártyával lehúztam. Újra hűtés következett. Kb. 1 óra múlva megfordítottam a formát és kipottyant belőle a kész bonbon.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok