Home

Wiskys trüffel mogyorókrokantban

 

Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé,

10 dkg tejcsokoládé,

1 dl tejszín,

5 dkg őrölt mogyoró,

0,5 dl whisky,

a beforgatáshoz: mogyorókrokant.

 

Elkészítés: a tejszínt egy percig forraltam, majd beletördeltem a kétféle csokoládét és hagytam teljesen felolvadni. Hozzátettem az őrölt mogyorót, a whisky-t és jól elkevertem. A hűtőbe tettem kb. 1 órára. Kivéve onnét kicsi átkevertem és diónyi golyókat formáztam belőle, majd mogyorókrokantban forgattam őket. Csokikapszliba tálaltam.

Whisky helyett bármilyen alkohollal elkészíthető, a beforgatáshoz is használhatunk kókuszt, lapokra vágott mandulát, pisztáciát, porcukrot, vagy csokiba is márthatjuk.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok