Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Whiskys trüffel mogyorókokantban

Whiskys trüffel mogyorókokantban

Ez a trüffel is Kricky szülinapi blogtalijára készült. Mielőtt még valaki rám fogná a sok szeszes csoki láttán, hogy iszákos vagyok, annak mondom, hogy semmiféle szeszt nem iszom, de a bonbonokba mindenképpen teszek, mert az a kevés, ami ezekbe kerül egyáltalán nem árt, de nagyon finommá teszi. smiley

Wiskys trüffel mogyorókrokantban

 

Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé,

10 dkg tejcsokoládé,

1 dl tejszín,

5 dkg őrölt mogyoró,

0,5 dl whisky,

a beforgatáshoz: mogyorókrokant.

 

Elkészítés: a tejszínt egy percig forraltam, majd beletördeltem a kétféle csokoládét és hagytam teljesen felolvadni. Hozzátettem az őrölt mogyorót, a whisky-t és jól elkevertem. A hűtőbe tettem kb. 1 órára. Kivéve onnét kicsi átkevertem és diónyi golyókat formáztam belőle, majd mogyorókrokantban forgattam őket. Csokikapszliba tálaltam.

Whisky helyett bármilyen alkohollal elkészíthető, a beforgatáshoz is használhatunk kókuszt, lapokra vágott mandulát, pisztáciát, porcukrot, vagy csokiba is márthatjuk.