Home

A fehér csokival továbbra sem kötöttünk barátságot, de ehhez az ízkombinációhoz ezt tudtam elképzelni. A bonbon viszont nagyon finom lett, mondta a fő kóstolom. indecision

Általában a formában készített bonbonokból 15 db lesz, most csak 12 db készült, mert annyira volt elég a fehér csokim

 

Vörösborzselés, csokoládékrémes bonbon fehér csokiba zárva

 

Hozzávalók:

a csokiburokhoz:

10 dkg  jó minőségű fehér csokoládé

a vörösborzseléhez:

1 dl jó minőségű vörösbor ( Szekszárdi Cabernet Franc)

1 kiskanál méz

2 kiskanál zseléfix

a csokikrémhez:

5 dkg jó minőségű étcsokoládé ( 55%-os)

2 evőkanál tejszín.

 

Elkészítés: először a csokikrémet készítem el. A tejszínt egy pici lábasban 1 percig forralom, majd beletördelem az étcsokoládét addig keverem, amíg felolvad a csoki. Hagyom teljesen kihűlni.

Következő lépésként a fehér csoki temperálását végzem el, a csoki felét a csokiolvasztó gépemben felolvasztom szigorúan 40 fokig, majd beleteszem a másik felét és többször átkeverve hagyom felolvadni. Ekkor  a hőfoka kb. 22 fok körül van. Újra visszamelegítem  kb. 25-28 fokra és egy kis ecset segítségével kétszer kikenem a formát. Közte a hűtőben pihen.

Közben elkészítem a vörösborzselét, a vörösborba keverem a mézet, mert kicsit száraz volt  a bor nekem és beleteszem a zseléfixet. Jól elkeverem, majd átszűröm az esetleges csomók miatt. A hűtőből kiveszem a csokiformát és egy kiskanál segítségével zselét teszek a bonbonba kb. a feléig.

Utána várok addig, amíg a zselé kicsit megköt. Ekkor a csokikrémet kis műanyag zacskóba teszem, a sarkát levágom és ennek segítségével töltöm meg a  maradék helyre a krémet, helyet hagyva a lezáráshoz. Ismét hűtőbe teszem. A végé az újratemperált csokival lezárom, mehet a hűtőbe. Kb. egy óra múlva ki is lehet pattintani a formából.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok