Vörösborban áztatott marcipános aszalt szilva csokiba mártva

Ennél az édességnél fontos az aszalt szilva áztatása vagy cherryben, vagy vörösborban. Én jófajta vörösborban áztattam egy egész napig, majd leöntöttem róla. A vörösbort utána elkészítettem forralt bornak. Mondhatom szuper volt.

Vörösborban áztatott marcipános aszalt szilva, csokiba mártva

 

Hozzávalók:

15 db aszalt szilva,

25 dkg marcipánmassza,

1-2 dl cherry, vagy vörösbor,

25 dkg jó minőségű étcsokoládé,

tetejére pisztácia.

 

Elkészítés: az aszalt szilvát előző este beáztatjuk a cherrybe, vagy a vörösborba, majd másnap lecsepegtetjük, ha nagyobbak a szilvák, kettévágjuk. A csokoládét kb. 40 fokos víz fölött felolvasztjuk. A marcipánmasszát annyi golyóvá formázzuk, ahány szilvánk van és egyesével vékony kerek lapokká nyújtjuk, hogy be tudjuk burkolni a szilvákat vele. Szép kerekre formázzuk a becsomagolt szilvákat és villára szúrva belemártjuk a csokiba és rácsra vagy sütőpapírra tesszük. Teljesen hagyjuk a csokit megdermedni. A sütőpapírról nagyon szépen lejön.