Home

Ilyen csodás, selymes vajkaramellát még sosem ettem. természetesen ez is bonbonban fogja végezni, majd még agyalok rajta milyen legyen.

Az eredeti recept itt található, Rita konyhájában. Rita! Köszönöm a receptet itt is!

Ritánál részletes leírást és fázis fotókat találtok!

 

Vajkaramella

 

Hozzávalók:

2,5 dl tejszín,

25 dkg cukor (én barna cukrot használtam),

6 dkg vaj,

1 csomag vaníliás cukor,

6 dkg méz.

 

Elkészítés: a hozzávalókat egy lábosba tettem, majd forralni kezdtem közepes lángon. Kb 25 percig kell kevergetni, akkor lesz jó állagú, ha jól besűrűsödik és szép karamell színe lesz. Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy jó-e, ha egy pohár jéghideg vízbe cseppentünk egy csepp karamellt, az a pohár alján egybe fog állni. Ha nem jó még, akkor szétmorzsolódik. Amikor kész, akkor egy sütőpapírral bélelt edénybe öntjük és hagyjuk teljesen kihűlni, majd a hűtőbe tesszük, hogy teljesen  megdermedjen.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok