Home

Tojáslikőrzselés-marcipános bonbon

 

Hozzávalók:

 

a külső burokhoz:

10 dkg jó minőségű étcsokoládé (legalább 55%-os),

a fehér krémhez:

5 dkg fehér csokoládé,

5 dkg marcipánmassza,

0,5 dl tejszín

a tojáslikőrzseléhez:

1 dl tojáslikőr,

2 kiskanál zselatin.

 

Elkészítés: a külső burokhoz először temperáljuk a csokoládét. Az étcsokoládé felét gőz fölött kis edényben felolvasztjuk. Amikor teljesen felolvadt, levesszük a tűzről, beletördeljük a csokoládé másik felét, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Kis ecset segítségével a bonbonformát kétszer kikenjük, a kenések között hűtőbe tesszük.

Közben elkészítjük a fehér krémet. A tejszínt egy percig forraljuk, majd beletördeljük a fehér csokoládét, és belereszeljük a marcipánt; addig keverjük, amíg minden fel nem olvad. Hagyjuk hűlni, majd kicsi műanyag zacskóba töltjük, amelynek előzőleg levágtuk a sarkát. A bonbonformát kivesszük a hűtőből, és a mélyedéseket körülbelül félig töltjük a fehér krémmel. Ismét hűtőbe tesszük.

A zseléhez picit megmelegítjük a tojáslikőrt. Föloldjuk benne a zselatint, majd átszűrjük, hogy az esetleges csomókat elkerüljük. Ezt is hagyjuk hűlni, de csak addig, amíg még folyós állagú. A hűtőből kivett formába kiskanállal töltünk a zseléből, vigyázva, hogy maradjon hely a bonbon lezárásához. Annyi időre tesszük ismét hűtőbe, amíg a zselé picit meg nem köt.

Ekkor a maradék csokoládét újra felmelegítjük, és kiskanállal adagolva rákanalazzuk a tetejére, a maradékot habkártyával lehúzzuk. 1-2 órára hideg helyre tesszük, majd kifordítjuk a bonbont a formából. Papírkapszliba téve tálaljuk.Tipp: ha nincs tojáslikőr, akkor másfajta likőrrel is kipróbálhatjuk.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok