Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Tojáslikőr - VKF 41!

Tojáslikőr - VKF 41!

Nagyon örültem a témának, amit Mézigörl, a VKF 41. fordulójának háziasszonya írt ki. Nevéből adódóan mi is lehetett volna más, mint a méz.

Miért is a mézet választotta? (idézet  Mézigörl blogjából)
"...a méz csupa napsugár és napfény, amire az ember egészségének nagy szüksége van."
(Ignácz Sándor, 1943)

Colors in the kitchen hívta fel a figyelmemet (köszi smiley), hogy ez a recept is belefér a VKF-41. fordulójába, akkor meg miért ne. smileyp

A napokban készített bonbonhoz volt szükség tojáslikőrre. Itthon viszont nem volt, ezért gondoltam készítek valamiből. Több receptet is elolvastam, de majdnem mindenhol tiszta szesszel készült, ami szintén nem volt itthon. (hmmm, micsoda háztartás, ahol nincs tiszta szesz a kamrában. smiley Valahol olvastam, hogy vodkával is jó, amiből találtam egy üveggel. Elég poros volt az üveg, régóta ott lehet a polcon. Nálunk senki nem szereti. Na gondoltam indul az újrahasznosítás. Jó sűrűre készítettem a likőrt,  kevés alkohollal. Annyira megtetszett, hogy Húsvét előtt még egyszer el fogom készíteni.

 

Tojáslikőr

 

Hozzávalók:

4 tojássárgája,

2 evőkanál méz,

15 dkg cukor,

1 rúd vanília kikapart belseje,

4 dl tejszín,

3,5 dl vodka.

 

Elkészítés: A tejszínt feltesszük melegedni, a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a mézzel, hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét.Addig főzzük állandó keverés mellett, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor levesszük, kicsit hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a vodkát. Aki erősebben szereti, tehet bele többet is. Amikor teljesen kihűlt, akkor leszűrjük, egy üvegbe öntjük és hűtőbe téve tároljuk.