Home

Colors in the kitchen hívta fel a figyelmemet (köszi smiley), hogy ez a recept is belefér a VKF-41. fordulójába, akkor meg miért ne. smileyp

A napokban készített bonbonhoz volt szükség tojáslikőrre. Itthon viszont nem volt, ezért gondoltam készítek valamiből. Több receptet is elolvastam, de majdnem mindenhol tiszta szesszel készült, ami szintén nem volt itthon. (hmmm, micsoda háztartás, ahol nincs tiszta szesz a kamrában. smiley Valahol olvastam, hogy vodkával is jó, amiből találtam egy üveggel. Elég poros volt az üveg, régóta ott lehet a polcon. Nálunk senki nem szereti. Na gondoltam indul az újrahasznosítás. Jó sűrűre készítettem a likőrt,  kevés alkohollal. Annyira megtetszett, hogy Húsvét előtt még egyszer el fogom készíteni.

 

Tojáslikőr

 

Hozzávalók:

4 tojássárgája,

2 evőkanál méz,

15 dkg cukor,

1 rúd vanília kikapart belseje,

4 dl tejszín,

3,5 dl vodka.

 

Elkészítés: A tejszínt feltesszük melegedni, a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a mézzel, hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét.Addig főzzük állandó keverés mellett, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor levesszük, kicsit hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a vodkát. Aki erősebben szereti, tehet bele többet is. Amikor teljesen kihűlt, akkor leszűrjük, egy üvegbe öntjük és hűtőbe téve tároljuk.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok