Home

"Tiramisu golyók / Latsia

 

Hozzávalók:

2 tk nescafe,

20 dkg keksz,

15 dkg Mascarpone vagy Philadelphia krémsajt,

1 ek porcukor,

2 ek Amaretto vagy pár csepp keserű mandula aroma,

kakaó a hempergetéshez.

 

Elkészítés: a kávéport 2 ek forró vízben feloldottam, hűlni hagytam. A kekszet a mixerben összetörtem, majd a kávéval összekevertem, állni hagytam. A Mascarpone-t a cukorral és a likőrrel/aromával összekevertem, és hozzáforgattam a kávés kekszet. Golyókat formáztam, amiket a kakaóba forgattam, majd behűtöttem.

Latsia megjegyzése: ha nem elég formázható a massza, /nekem ez történt/tegyél hozzá még egy kis darált kekszet és hűtsd be - vizes kézzel formáztam gyors mozdulatokkal a golyókat és utána hempergettem a kakaóba.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok