Home

A kis sárga csokiolvasztó gépemhez volt több forma is, többek között ez is. Ebbe öntöttem bele a temperált, megmaradt csokoládét, majd a tetejét megszórtam liofilizált eperrel, pirított sótlan mogyoróval, pisztáciával.

Hasonló táblás variációkat találtok Erinaceánál és Viannénál is.

 

Táblás variációk

 

Hozzávalók:

10 dkg jó minőségű étcsokoládé (minimum 55 %-os),

a tetejére:

liofilizált eper, vagy málna,

őrölt pisztácia,

pirított, sótlan mogyoró.

 

Elkészítés: temperáljuk a csokoládét, az étcsokoládé felét gőz fölött egy kis edényben, vagy csokiolvasztó kis gépben felolvasztjuk, figyelve arra, hogy a csokoládé hőfoka ne menjen 40 fok fölé. Amikor teljesen felolvadt, levesszük a tűzről és beletördeljük a csokoládé másik felét, addig keverjük, amíg elolvad. Ekkor a hőfoka kb. 28 fok. Ez azért szükséges, mert így alakul ki a csokoládé kristályszerkezete, szép fényes roppanós marad. Ezután újramelegítjük a csokoládét kb. 33 fokra.

Ezt a csokoládét öntjük bele a formába. Tetejét megszórjuk különböző szárított gyümölccsel, pisztáciával, vagy moygoróval. Hűtőbe tesszük 1-2 órára és utána kifordítjuk a csokoládét.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok