Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Táblás variációk

Táblás variációk

Előfordul a bonbonozásnál, hogy több csokit olvasztok meg, mint amire szükség van. Ilyenkor jön jól, ha van ilyen kicsi táblás, vagy nagyobb formánk, amivel egyszerűen készíthetünk táblás csokikat, különféle ízesítéssel.

A kis sárga csokiolvasztó gépemhez volt több forma is, többek között ez is. Ebbe öntöttem bele a temperált, megmaradt csokoládét, majd a tetejét megszórtam liofilizált eperrel, pirított sótlan mogyoróval, pisztáciával.

Hasonló táblás variációkat találtok Erinaceánál és Viannénál is.

 

Táblás variációk

 

Hozzávalók:

10 dkg jó minőségű étcsokoládé (minimum 55 %-os),

a tetejére:

liofilizált eper, vagy málna,

őrölt pisztácia,

pirított, sótlan mogyoró.

 

Elkészítés: temperáljuk a csokoládét, az étcsokoládé felét gőz fölött egy kis edényben, vagy csokiolvasztó kis gépben felolvasztjuk, figyelve arra, hogy a csokoládé hőfoka ne menjen 40 fok fölé. Amikor teljesen felolvadt, levesszük a tűzről és beletördeljük a csokoládé másik felét, addig keverjük, amíg elolvad. Ekkor a hőfoka kb. 28 fok. Ez azért szükséges, mert így alakul ki a csokoládé kristályszerkezete, szép fényes roppanós marad. Ezután újramelegítjük a csokoládét kb. 33 fokra.

Ezt a csokoládét öntjük bele a formába. Tetejét megszórjuk különböző szárított gyümölccsel, pisztáciával, vagy moygoróval. Hűtőbe tesszük 1-2 órára és utána kifordítjuk a csokoládét.