Szívecskék a la Anthon Berg

Szerelem volt első látásra, amikor Piszkénél megláttam ezt a bon-bont, már mentem is a kamrához, hogy van-e hozzá minden, Igaz én még nem ettem abból a fajta édességből sohasem, ami Piszkét ihlette, de ez nem zavart, hiszen az összetevőkből tudtam, hogy csak finom lehet. Alig vártam, hogy kipróbálhassam, igaz Portói borom nem volt, de a páromtól kaptam nagyon finom hazai vörösbort.

Én sokkal több aszalt szilvát áztattam be, mint ami a receptben van, mert már ismerem a vörösborban áztatott aszalt szilva párolgási sebességét... a bon-bon csodálatos, egyáltalán nem édes, készen vett marcipánt használtam. Köszönöm a receptet itt is...eredeti recept itt található.

 

"Szívecskék a la Anthon Berg

 

Hozzávalók:

10 dkg étcsoki,

3 db nagyobb aszaltszilva,

2 nagy ek. portói vagy vörösbor,

kevés marcipánmassza.

 

Elkészítés: a szilikon formácskákat kikenegettem olvasztott étcsokival 2 menetben. Amíg dermedeztek, az apróra vágott aszalt szilvát megforraltam a portóival és teljesen simára nyomkodtam egy villával. A formák aljára a kihűt aszalt szilvapép került, rá a puha marcipánmassza, és az egészet befedtem az étcsokival és ismét dermesztettem egy jó fél órát a hűtőben."

Amit én változtattam rajta: én nem forraltam a szilvát, hanem 2 napra beáztattam, finom puha lett, könnyen szét lehetett nyomni villával.