Home

Sárgabarackos marcipán csokiköntösben

 

Hozzávalók: (kb. 35 db-hoz)

a töltelékhez:

15 dkg aszalt sárgabarack,

25 dkg marcipánmassza,

a bevonáshoz:

20 dkg jó minőségű étcsokoládé.

 

Elkészítés: az aszalt sárgabarackot apró kockára vágjuk és a marcipánmasszába gyúrjuk. Fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tesszük. Közben 40 fokos víz fölött felolvasztjuk a csokoládét. A hűtőből kivett sárgabarackos marcipánt sütőpapír között kb 1,5 cm-es vastagságú téglalappá nyújtjuk.

Egyforma kockákra vágjuk és egyesével az olvasztott csokoládéba mártjuk. Sütőpapírra téve hagyjuk a csokit megdermedni. 2-3 db aszalt sárgabarackot szép vékony csíkokra vágjuk és azzal díszítjük a csokikockákat.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok