Home

Azonban nem tudtam hogy tudom, majd lezárni a csoki alját. Nos sikerült, nem is volt olyan nehéz, bár óvatosabban kellett eljárni a zárásnál, nehogy a krém kijöjjön. A külső csokirétegnél pedig most nem sima étcsokoládét használtam, hanem narancsos étcsokit, amiben voltak kisebb narancshéj darabkák. Nos a csoki, a narancs és a rum csodás hármast alkotott. Egy darabot fel is áldoztam, hogy lássátok milyen belül. Mennyei. Itt volt alkalmam kipróbálni az új formámat is.

A csokikrémet elfeleztem és a másik felébe durvára vágott mandulát tettem és úgy készült a másik bonbon. De ezt majd a következő postban. smiley

 

Rumos - narancsos csokigolyók

 

Hozzávalók:

a csokikrémhez:

10 dkg étcsokládé (55%-ost használtam),

0,5 dl tejszín,

1 evőkanál rum,

a külső csokiréteghez:

15 dkg narancsos étcsokoládé (nem töltött, Choceur, Aldi, 55 %-os),

1 kiskanál kókuszzsír.

 

Elkészítés: először a csokikrémet készítem el, mert annak le kell hűlnie. A tejszínt egy percig forralom, majd beleteszem a rumot, a csokoládét és hagyom benne felolvadni. Jól elkeverem és jól behűtöm. Tejföl sűrűségűnek kell lennie. Utána a külső réteghez a narancsos csokoládét a tegnap bemutatott csokimelegítő készülékben 2. fokozaton felolvasztom a kókuszzsírral és visszakapcsolom 1. fokozatra, majd hagyom kicsit hűlni. Amikor kb. 33 fokos lett, ismét visszamelegítem kb. 40 fokra a 2. fokozaton. Ekkor kikenem egy kis ecsettel a formákat kétszer, közte a hűtőben pihen.

A második kenés után a krémet kiveszem a hűtőből és egy kis műanyag zacskóba teszem és a végét levágva szépen beleadagolom a csokiköntösbe. A tetején hagyok kicsi helyet egy újabb csokirétegnek, hogy le tudjam zárni. Pár órára hűtőbe teszem. A végén a maradék csokit megolvasztom, de csak annyira, hogy kenhető legyen és lezárom a csokihüvelyeket és ismét hűtés. Egy óra múlva már ki is lehet szedni a formából és csokikapszliba téve tálalható.

Nagyon-nagyon finom.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok