Nutellás-marcipános kocka

Szóval ehhez a csokihoz kellett a nutella krém, amit marcipánnal párosítottam. Remek párost alkottak. Először arra gondoltam, hogy papírba csomagolva szaloncukor lesz belőle, de aztán inkább kapszliba tettem és úgy teszem majd a karácsonyi asztalra. Ezért vágtam téglalap alakúra, habár a neve kocka lett. A tál, amibe tettem 27x21 cm-es volt. Ebből (ki mekkorára vágja) nekem 70 darab lett. Tetejére színes csokilapocskákat, mandulát, pisztáciát, kókuszt szórtam. A nutella készítése megtalálható itt. Az egész nutellát rákentem, amit készítettem.

Nutellás-marcipános kocka

 

Hozzávalók:

50 dkg marcipán,

nutella krém,

30 dkg jó minőségű csokoládé (75 %-ost használtam),

2 kiskanál kókuszzsír.

Tetejére: mandula lapocskák, kókusz, pisztácia, színes csokilapocskák, stb.

 

Elkészítés: egy 274x21 cm-es tálat kibéleltem sütőpapírral, marcipánt a tál méretére igazítva kinyújtottam, majd megkentem a nutella krémmel. Kb. mindkettő egyforma vastagságú lett. Ezt tettem bele a tálba, amit egy rövid időre hűtőbe tettem.

Közben felolvasztottam vízgőz felett a csokoládét a kókuszzsírral kb. 40 fokra, majd visszahűtöttem kb. 33 fokra és ismét felmelegítettem 40 fokra, utána ismét hagytam kicsit hűlni. A hűtőből kivettem a tálat és kiemeltem a papírral együtt a nutellás marcipánt. Felvágtam és minden egyes kockát csokiba mártottam, mad rácsra téve hagytam megdermedni. Tetejére csokilapocskákat, mandulát, kókuszt, pisztáciát szórtam. A végén csokoládé kapszliba tettem.