Nutella krém házilag

Nem vagyok nagy rajongója a nutella krémnek, de amikor Bio-Ritmusnál megláttam, elindult a fantáziám. Már láttam magam előtt hogy fogom ezt is felhasználni a csokigyártáshoz. Aztán elolvastam Trinitynél is, aki tavaly készítette és a kettőből hoztam össze az én krémemet. Pillanatok alatt kész volt, amikor megkóstoltam nagyon ízlett, de a készen vett őrölt mogyoró kicsit öregre lett darálva, ezért egy botmixerrel tovább finomítottam és így már nagyon klassz lett. Köszönöm Bio-Ritmusnak és Trinitynek itt is a receptet. Nekem egy picit soknak tűnt benne a vaj, legközelebb kevesebbet teszek bele.

Nutella krém házilag

 

Hozzávalók:

9 dkg barna cukor

10 dkg őrölt mogyoró

10 dkg jó minőségű étcsoki (65 %-ost használtam)

7 dkg vaj

1 dl sűrített tej ( nem a cukrozott,tubusos, hanem a "folyós", üveges vagy dobozos változat kell)

 

Elkészítés: a vajat mikróban kicsit felolvasztottam, majd beletettem a csokoládét és hagytam teljesen felolvadni, ebbe tettem a cukrot is. Amikor teljesen felolvadt minden, akkor tettem belel a mogyorót és a felmelegített sűrített tejet. Az egészet jól összekevertem, majd botmixerrel még jól összeturmixoltam.

Nagyon finom, érdemes kipróbálni.