Narancsos trüffel krémmel töltött csokikosárkák

Nem kell annak sem elkeserednie, akinek nincs bonbon formája, helyettesíthető egy kis kézügyességgel és pár darab papír kapszlival. Ehhez a csokihoz a kisméretű papír kapszlit kentem ki belülről csokival kétszer, majd óvatosan lehúztam róla és azt töltöttem meg. Bármilyen töltelékkel tölthető, bízzuk a fantáziánkra.

Narancsos trüffel krémmel töltött csokikosárkák

 

Hozzávalók:

A csokikosárkákhoz:

20 dkg étcsokoládé,

1 kiskanál kókuszzsír.

A trüffel krémhez:

1 dl tejszín,

20 dkg étcsokoládé,

5 dkg vaj,

1 narancs reszelt héja,

pár csepp mandula aroma,

pár csepp vanília aroma.

Elkészítés: a kosárkákhoz felolvasztottam a csokoládét a kókuszzsírral és a papír kapszlikat belülről kétszer kikentem, közte itt is a hűtőben pihent a forma. A második kenés után kicsit tovább hagytam a hűtőben, hogy jó kemény legyen.
Közben elkészítettem a krémet.

A tejszínt 1 percig forraltam, majd beletördeltem az étcsokit és a vajat, beletettem 1 narancs reszelt héját, pár csepp mandulaaromát, kevés rumot és pár csepp vaníliaaromát. Jól elkevertem és pár órára hűtőbe tettem. Utána kivettem a hűtőből és habosra kevertem. Csillagcsöves habzsákba tettem és megtöltöttem vele a csokikosárkákat.

A tetejére fehér csokit csurgattam.