Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Narancsos trüffel krémmel töltött csokigolyók marcipánba csomagolva, csokiköntösben

Narancsos trüffel krémmel töltött csokigolyók marcipánba csomagolva, csokiköntösben

Több helyen is utána olvastam a trüffel krémnek, de valahogy olyan macerásnak tűnt. Így kicsit egyszerűsítettem a folyamatokon, a végeredményt kóstolva, nem rontott rajta semmit. Fogyókúrázóknak nem ajánlott. smiley

Narancsos trüffel krémmel töltött csokigolyók marcipánba csomagolva, csokiköntösbe

 

Hozzávalók:

25 dkg étcsoki,

20 dkg marcipánmassza,

trüffelkrém.

A trüffel krémhez:

1 dl tejszín,

20 dkg étcsokoládé,

5 dkg vaj,

1 narancs reszelt héja,

pár csepp mandulaaroma,

pár csepp vanília aroma.

 

Elkészítés:

trüffel krém:

1 dl tejszínt éppen csak megmelegítettem, majd beletördeltem az étcsokit (kb. 20 dkg) (jó minőségű) és 5 dkg vajat, beletettem 1 narancs reszelt héját, pár csepp mandulaaromát, kevés rumot és pár csepp vaníliaaromát. Jól elkevertem és egy napra hűtőbe tettem. Másnap kivettem a hűtőből és ismét jól elkevertem. Csodás íze van.

Ehhez a csokihoz a toffifee csoki műanyag tartóját használtam, amelyet kétszer kentem ki olvasztott étcsokival és a hűtőbe tettem. Amikor a csoki megdermedt, akkor kivettem a formából és két félgömböt töltöttem meg a narancsos trüffel krémmel. A két félgömböt összefordítottam és marcipánba burkoltam, majd úgy mártottam csokiba.

Tetejét megszórtam kókusz reszelékkel és készen kapható csokilapocskával díszítettem.

Csodálatos meglepetés annak, aki megkóstolja.é

A trüffel krémet nem lehet pontosan kiszámolni, ha marad egy kevés, akkor másféle bonbont is lehet készíteni belőle.