Home

Pedig én nem is szeretem a bort, de így forraltborként szívesen megiszom. A párom "tisztán" issza, én pedig fele tea, fele forralt bor keverékével tudom csak meginni. Ebből a forralt borból tettem el egy kis decinyit a mai bonbonhoz. A külső burokhoz pedig narancsos csokit használtam. Nagyon jó párosítás volt, mehetett volna bele még több forralt bor is.

 

Narancsos-forraltboros bonbon

 

Hozzávalók:

a krémhez:

4 dkg étcsokoládé,

4 dkg tejcsokoládé,

0,4 dl tejszín,

1 késhegynyi őrölt fahéj,

kb. 1 dl forralt bor,

2 teáskanál kandírozott narancshéj,

a külső burokhoz:

kb. 10 dkg narancsos étcsokoládé (55 %-os).

 

Elkészítés: először a krémet készítettem el. A tejszínt egy percig forraltam, beletördeltem a kétféle csokoládét és jól elkevertem, hogy a csoki teljesen megolvadjon. Ezután kevertem hozzá a kandírozott narancshéjat, a forralt bor, a fahéjat és betettem a hűtőbe.

Ezután a külső burokhoz készítettem elő a csokoládét. A csokiolvasztó kis gépemben felolvasztottam a csokoládé felét a 2. fokozaton, ez kb. 40 foknak felel meg, majd kikapcsoltam a gépet és hozzátördeltem a maradék csokit. Addig kevertem, amíg elolvadt, ekkor a hőmérséklete kb. 28 fokos. Ez azért szükséges, mert így alakul ki a csokoládé kristályszerkezete szép fényes roppanós marad a csokoládé.  Ezután újramelegítettem kb. 33 fokra és egy kis ecset segítségével a bonbon formát kétszer kikentem közte a hűtőben pihent.

A második kenés után kivettem a hűtőből a krémet és a csokiformákat megtöltöttem vele, helyet hagyva a lezáráshoz.

Ismét hűtőbe tettem legalább egy órára, majd az maradék csokival lezártam, ismét hűtő.

Ezután óvatosan kifordítottam a formából.

Tetejét fehér csokival díszítettem.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok