Narancsos-csokoládés mousse

Az előző mousse-ban nem volt nyers tojás, ezért is tetszett meg a recept. Aztán,a mikor megláttam Fűszerháznál ezt a receptet és el is olvastam, akkor kipróbálásra ítéltem. Szeretem a páromat meglepni, kényeztetni valamivel, ha már olyan édes szájú. smiley
Meglátni és eldönteni, hogy elkészítem egy pillanat műve volt, meg aztán minden volt itthon hozzá. Nosza munkára fel.

Valóban gyorsan kész volt és mire a párom este hazaért már jól be is volt hűtve, utána már csak a dicséreteket kellett bezsebelnem. Az én részemet 3 napra beosztva ettem meg. smiley
Ha valaki szereti az ilyen krémeket, annak ez biztosan ízleni fog. Az eredeti recept itt látható. Ebben ugyan van tojás, de a készítésnél majd látszik, hogy nem nyers formában.Ebből a mennyiségből két ,elég nagy adag lett.

Narancsos-csokoládés mousse

Hozzávalók:

15 dkg jó minőségű étcsokoládé (55 %-os),

1,5 evőkanál vaj,

1,5 narancs frissen facsart leve,

1 teáskanál frissen reszelt narancshéj,

1 evőkanál  kristálycukor,

2 nagy tojássárgája ,

1 evőkanál rum,

3 dl tejszín.

a tetejére: reszelt narancshéj és csokiforgács.

 

Elkészítés: a csokiolvasztó gépemben megolvasztottam a csokit, hozzátettem a vajat és hagytam teljesen felolvadni. Egy másik edényben összekevertem a tojások sárgáját a cukorral, a narancslével és 2-3 percig forraltam, majd hozzáöntöttem  a csokis vajat és jól elkevertem. Ekkor tettem bele a rumot és a reszelt narancs héját is. Az edényt hideg vízbe állítottam és időnként átkevertem. Közben keményre felvertem a tejszínt és a kihűlt krémmel óvatosan összekevertem. Rögtön pohárba tálaltam és a tetejét megszórtam csokoládéforgáccsal és reszelt narancshéjjal.