Home

Valóban gyorsan kész volt és mire a párom este hazaért már jól be is volt hűtve, utána már csak a dicséreteket kellett bezsebelnem. Az én részemet 3 napra beosztva ettem meg. smiley
Ha valaki szereti az ilyen krémeket, annak ez biztosan ízleni fog. Az eredeti recept itt látható. Ebben ugyan van tojás, de a készítésnél majd látszik, hogy nem nyers formában.Ebből a mennyiségből két ,elég nagy adag lett.

Narancsos-csokoládés mousse

Hozzávalók:

15 dkg jó minőségű étcsokoládé (55 %-os),

1,5 evőkanál vaj,

1,5 narancs frissen facsart leve,

1 teáskanál frissen reszelt narancshéj,

1 evőkanál  kristálycukor,

2 nagy tojássárgája ,

1 evőkanál rum,

3 dl tejszín.

a tetejére: reszelt narancshéj és csokiforgács.

 

Elkészítés: a csokiolvasztó gépemben megolvasztottam a csokit, hozzátettem a vajat és hagytam teljesen felolvadni. Egy másik edényben összekevertem a tojások sárgáját a cukorral, a narancslével és 2-3 percig forraltam, majd hozzáöntöttem  a csokis vajat és jól elkevertem. Ekkor tettem bele a rumot és a reszelt narancs héját is. Az edényt hideg vízbe állítottam és időnként átkevertem. Közben keményre felvertem a tejszínt és a kihűlt krémmel óvatosan összekevertem. Rögtön pohárba tálaltam és a tetejét megszórtam csokoládéforgáccsal és reszelt narancshéjjal.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok