Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Anyák napi bonbon

Anyák napi bonbon

Anyák napjára három féle bonbont készítettem, szépen becsomagoltam, feliratoztam és átadtam. Látni kellett volna anyukám arcát mennyire örült neki. Apukám azonnal kiváncsian nézegette a dobozt, de anyukám közölte vele, hogy ez az övé és apukám nem kap belőle:-)) Dehogy nem kap, az lesz az első, hogy megkínálja:-))
Ebből a mennyiségből 12 db bonbon lett.

Anyák napi bonbon


Hozzávalók:

a külső csokiburokhoz:

10 dkg jó minőségű étcsokoládé,

a töltelékhez:

5 dkg étcsokoládé,

0,3 dl tejszín,

2 evőkanál Baileys,

2 evőkanál karamell krém.

Elkészítés: a csokoládé burokhoz temperáljuk a csokoládét. Ennél a formánál a helyes temperálás nagyon fontos. A csokiolvasztó kis gépemben felolvasztottam a csokoládé felét a 2. fokozaton, ez kb. 40 foknak felel meg, majd kikapcsoltam a gépet és hozzátördeltem a maradék csokit. Addig kevertem, amíg elolvadt, ekkor a hőmérséklete kb. 28 fokos. Ez azért szükséges, mert így alakul ki a csokoládé kristályszerkezete szép fényes roppanós marad a csokoládé.  Ezután újramelegítettem kb. 30 fokra.

A polikarbonát forma mélyedéseit teljesen tele öntöttem csokoládéval és addig hagytam dermedni, amíg a szélén picit sötétebb lett a csoki. Ekkor megfordítottam a formát, egy tál fölé tartottam és a felesleges csokoládét kicsöpögtettem a formából. A tetejét habkártyával húztam simára.Hűtőbe tettem és addig hagytam ott, amíg a csokoládé teljesen megszilárdult.

Közben elkészítettem a csokoládés tölteléket. A tejszínt egy percig forraltam, majd beletördeltem a csokoládét és addig kevertem, amíg a csoki felolvadt. Ekkor hozzáöntöttem a Baileys-t is. Jól összekevertem, hagytam kihűlni. A csokoládé formát kivettem a hűtőből és a karamell krémből tettem először a csokihüvelybe, kb. félig. Ezt kiskanállal, vagy a krémet egy kisebb műanyag zacskóba téve,  a sarát kicsit levágva nyomjuk a formába. A következő csokoládékrémből annyit teszünk ugyan így a csokihüvelyekbe, hogy maradjon hely a bonbon lezárásához. Annyi időre tettem vissza a hűtőbe, amíg a csokoládét újra temperáltam.

A bonbonformát kivettem a hűtőből, egy kanál segítségével rákanalaztam a maradék csokoládét és a felesleget habkártyával lehúztam. Újra hűtés következett. Kb. 1 óra múlva megfordítottam a formát és csak úgy kipottyant belőle a bonbon.