Meggyel töltött gesztenye golyók

A másik blogom nevéből adódóan imádom a gesztenyét minden formájában. Ezt az édességet is a gesztenye ihlette. Könnyen elkészíthető és méltó helyet kaphat a karácsonyi édességek között.

Meggyel töltött gesztenye golyók

 

Hozzávalók:

25 dkg gesztenyemassza,

kevés rum, v. rumaroma,

egy kanál darált keksz,

meggybefőtt,

20 dkg étcsokoládé

egy kevés étolaj.

 

Elkészítés: a gesztenye masszát összekeverem a keksszel és a rummal, majd kis gömböket formázok belőle. Mindegyik közepébe varázsolok egy szem meggybefőttet. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztom az olajjal és hagyom kicsit hűlni. A gesztenye golyókat mártóvilla segítségével az olvasztott csokiba mártom, rácsra, vagy sütőpapírra téve hagyom megdermedni. Tetejét megszórom kókuszreszelékkel, vagy vágott mandulával, vagy pisztáciával. Én most készen kapható csokidísszel és cukorgyönggyel díszítettem.