Home

Meggyel töltött gesztenye golyók

 

Hozzávalók:

25 dkg gesztenyemassza,

kevés rum, v. rumaroma,

egy kanál darált keksz,

meggybefőtt,

20 dkg étcsokoládé

egy kevés étolaj.

 

Elkészítés: a gesztenye masszát összekeverem a keksszel és a rummal, majd kis gömböket formázok belőle. Mindegyik közepébe varázsolok egy szem meggybefőttet. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztom az olajjal és hagyom kicsit hűlni. A gesztenye golyókat mártóvilla segítségével az olvasztott csokiba mártom, rácsra, vagy sütőpapírra téve hagyom megdermedni. Tetejét megszórom kókuszreszelékkel, vagy vágott mandulával, vagy pisztáciával. Én most készen kapható csokidísszel és cukorgyönggyel díszítettem.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok