Mazsolakrémes-marcipános bonbon

Ma nagyüzemben gyártottam a bonbonokat. Jó kis pepecselős munka volt, de megérte.Csak az volt a gond, hogy mire elkészültem, már nem lehetett fotózni. Azért készítettem egy gyors képet, majd nappali fénynél lesz jobb is. A mostani csokimat Csokiimádók klubja ihlette és mondhatom nagyon finom lett. A készítésnél érdemes több krémet készíteni, mert a krém párolgási sebessége elég magas. smiley Végre kaptam kókuszzsírt, ami jobb a csokikhoz, mint a vaj.

Mazsolakrémes - marcipános bonbon

 

Hozzávalók:

 

15 dkg mazsola,

1 dl rum,

15 dkg marcipán,

kókuszzsír,

0,5 dl tejszín

20 dkg étcsokoládé.

 

Elkészítés: töltelék: a mazsolát előző este a rumba beáztattam . Másnap a rum egy részét leöntöttem róla és aprítógépben a marcipánnal együtt krémesre kevertem. Közben a tejszínt felmelegítettem és 5 dkg csokit tettem bele, hagytam felolvadni, majd pár percre a hűtőbe tettem, utána a mazsolás marcipánkrémbe kevertem.

A maradék csokit egy kiskanál kókuszzsírral mikróban a legalacsonyabb fokozaton megmelegítettem. Figyelni kell, hogy 40 fok fölé ne menjen a hőfok. Én úgy készítem, hogy percenként megnézem és jól elkeverem. Ezzel a csokival kentem ki a kétszer a műanyag formát. Közte a hűtőben várt sorára pár percig, amíg a csoki megszilárdult. A második menet után kiskanállal a krémet beletettem a formába és újra hűtőbe tettem pár percre. Az utolsó fordulóban a tetejét csokival zártam le és ismét hűtő következett. Kb. egy óra múlva kivettem a hűtőből és a formából kiszedve, csoki kapszliba tettem és egy jól záródó dobozban várja a barátokat.