Mascarponés tojáslikőrös bonbon

  • Nyomtatás

Valamikor régen, boldogult lánykoromban azt hiszem szerettem a tojáslikőrt. A napokban készítettem egy kis üveggel, egészen sűrűre, nem túl sok alkohollal. Utólag talán lehetett volna erősebb is, na de majd legközelebb. Viszont nagyon finom lett, amolyan kontyalávaló, ahogy nagymamám mondta annak idején. smiley  Ebből készült ez a bonbon is. Na jó bonbonnak picit nagyobb, de volt még, a karácsonykor vásárolt csokipohárkából és abba képzeltem bele ezt a finomságot. Mondhatom azt is, hogy nagyon jó lett, de nem szeretném magamat dicsérni. wink 10 db-ot készítettem.

Mascarponés tojáslikőrös bonbon

 

Hozzávalók:

4 evőkanál tojáslikőr,

2  evőkanál mascarpone,

5 dkg marcipánmassza,

10 db csokipohár,

5 dkg étcsokoládé.

 

Elkészítés: a tojáslikőrt és a mascarponét összekevertem, majd kiskanál segítségével a csokipoharakba töltöttem, kb. 3/4-ig. A marcipánmasszát kinyújtottam nem túl vékonyra és a csokipohár méretének megfelelő nagyságú köröket vágtam ki belőle. Ezzel zártam le a krémet, de hagytam helyet a forma lezárásához is. Ezután temperáltam az écsokoládét és lezártam vele a csokipoharat. Hűtőbe tettem, hogy a csoki megdermedjen. Majd megfordítottam a csokipoharat és papírkapszliba tettem.