Mascarponés-baileyses csokipohár

Először is köszönöm szépen mindenkinek a jókívánságokat az új esztendőre.

 

Én is kívánok minden kedves olvasómnak békés, szeretetben gazdag, sikeres új esztendőt és azt, hogy mindenkinek teljesüljön az álma!

Ezt a csokipoharat a szilveszteri asztalra szántam, amit a barátainkkal együtt fogyasztottunk el. Nagy sikert aratott, nem győztem bezsebelni a dicséreteket. smiley

A csokipoharat még karácsony előtt vettem egy bevásárlóközpontban, 16 db volt a dobozban. A megadott mennyiségek erre a 16 pohárnyi csokira vonatkoznak.

Mascarponés-beileyses csokipoharak

 

Hozzávalók:

16 db kész csokipohár,

10 dkg jó minőségű étcsokoládé (65 %-os),

10 dkg fehér csokoládé,

1 dl tejszín,

1 dl beileys,

5 dkg mascarpone,

1 kiskanál kókuszzsír,

tetejére figurás csokilapocskák.

 

Elkészítés: a tejszínt 1 percig forralom, majd beletördelem az étcsokoládét, a fehér csokoládéból a felét, vagyis 5 dkg-ot, és hagyom, hogy a csokik felolvadjanak a tejszínben. Ezután beleöntöm a baileyst, de már nem forralom. Hagyom hűlni és, amikor kihűlt, akkor belekeverem a mascarponét, majd fél órára a hűtőbe teszem. Nem tovább, mert akkor nem lehet szépen betölteni a csokipoharakba. A krémmel megtöltöm a csokipoharakat, de hagyok annyi helyet, hogy majd le tudjam zárni a fehér csokival. Újra hűtőbe teszem kb. egy órára. Közben a csokiolvasztómban megolvasztom a fehér csokoládét a kókuszzsírral és a hűtőből kivett csokipoharakat lezárom vele. Tetejére figurás csokilapocskákat teszek díszítésnek, de lehet bármi mással is díszíteni.

Nagyon finom!

(A kép sajnos nem a legjobb, de rosszak voltak a fényviszonyok)