Marcipános-kókuszos mokka kocka

A polikarbonát forma kudarca után inkább mártott kockát készítettem ma. Most egy időre elvetettem a formában való készítést. smiley Nekem ezek a réteges bonbonok jobban bejönnek. Több ízt lehet összehozni benne. Ehhez a bonbonhoz  transzfer fóliát is tudtam használni. Egy 14x14-es kis fehér tálkát sütőpapírral kibélelek és abba készítem a bonbont. Amikor minden réteg belekerült, és jól lehűlt, akkor 25 közel egyforma kockára vágom még a tálban, majd kiemelem a papírral együtt és utána kezdem mártani a kockákat a temperát csokiba.

 

Marcipános-kókuszos-mokka bonbon

Hozzávalók:

10 dkg marcipán

a mokka krémhez:

10 dkg étcsokoládé,

0,5 dl tejszín

2 kiskanál nescafé,

2 evőkanál Mozart likőr,

a kókusz krémhez:

10 dkg fehér csokoládé,

5 dkg kókuszreszelék,

0,5 dl tejszín.

a külső csokiburokhoz:

10 dkg jó minőségű étcsokoládé (75 %-os).

 

Elkészítés: a marcipánt a tálka méretére nyújtom és az aljába teszem.

A mokka krémhez a tejszínt egy percig forralom, majd beletördelem az étcsokoládét és addig keverem, amíg teljesen elolvad. A likőrt egy kis pohárban megmelegítem és feloldom benne a kávét. A csokival jól elkeverem. Hagyom teljesen kihűlni, majd ráöntöm a marcipánra. Kb. 15 percre hűtőbe teszem.

Addig elkészítem a kókusz krémet. A tejszínt egy percig forralom, majd beletördelem a fehér csokoládét és hagyom felolvadni. A végén belekeverem a kókuszt is. Hagyom teljesen kihűlni, majd a hűtőből kivett tálba a kávé krémre öntöm. Ismét hűtőbe teszem annyi időre, amíg megdermed a krém. Ekkor kiveszem és felkockázom.

Közben a csokoládét temperálom. A csokiolvasztó kis gépemben felolvasztottam a csokoládé felét a 2. fokozaton, ez kb. 40 foknak felel meg, majd kikapcsoltam a gépet és hozzátördeltem a maradék csokit. Addig kevertem, amíg elolvadt, ekkor a hőmérséklete kb. 28 fokos. Ez azért szükséges, mert így alakul ki a csokoládé kristályszerkezete szép fényes roppanós marad a csokoládé.  Ezután újramelegítettem kb. 33 fokra. Ebbe mártottam bele a kockára vágott bonbonokat., amiket egy genotherm fóliára tettem.ő

A transzfer fóliát a csokikockáknál picit nagyobbra vágtam és a még meg nem dermedt csokira tettem és a mártóvillával kicsit elsimogattam, hogy ne maradjon alatta levegő buborék, mert akkor a minta nem megy át a minta a bonbonra.