Home

Marcipános kocka

 

Hozzávalók:

20 dkg marcipán,

4 evőkanál meggylekvár (ha lehet, jó darabos),

10 dkg étcsoki,

75 ml tejszín,

2,5 dkg szobahőmérsékletű vaj,

fél evőkanál rum,

a bevonáshoz étcsoki.

 

Elkészítés: a kész marcipánt egy kis méretű peremes tálcába simítottam, majd megkentem meggylekvárral (a lekvárhoz lehet rumot vagy konyakot önteni). A csokikrémhez először felaprítottam a csokit. A tejszínt felfőztem, majd belekevertem a csokit, a vajat és a rumot. Jól kikevertem, és hűlni hagytam. Mikor kihűlt, ráöntöttem a marcipános-dzsemes alapra, és néhány órára a hűtőbe tettem. Mikor megdermedt, kockákra vágtam, és olvasztott étcsokiba mártogattam. Tetejét bármivel megszórhatjuk, én pisztáciával díszítettem.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok