Marcipános kocka meggylekvárral

Úgy látom fertőző a csokigyártás. smiley Több kedves blogbarátnál is láttam, akik először próbálták meg és nagyon ügyesek voltak.

Én Csokiimádó klubjánál fertőződtem meg. smiley Ezt a csokit is nála láttam és nagy kedvenc lett. Ehhez forma sem kell. Az eredeti recept itt található. Kicsit megkínlódtam vele, meg a formája sem lett olyan elvágólag kocka, de nem is volt cél. A meggylekvár kicsit megviccelt, ugyanis elcsúszott a két réteg a lekvár miatt, ezáltal a csokiba mártogatás sem volt a legegyszerűbb feladat, de szerintem jól megoldottam. A tál mérete 18x18 cm-es és 25 db lett belőle...csodálatos csokicsoda...érdemes kipróbálni.

Marcipános kocka

 

Hozzávalók:

20 dkg marcipán,

4 evőkanál meggylekvár (ha lehet, jó darabos),

10 dkg étcsoki,

75 ml tejszín,

2,5 dkg szobahőmérsékletű vaj,

fél evőkanál rum,

a bevonáshoz étcsoki.

 

Elkészítés: a kész marcipánt egy kis méretű peremes tálcába simítottam, majd megkentem meggylekvárral (a lekvárhoz lehet rumot vagy konyakot önteni). A csokikrémhez először felaprítottam a csokit. A tejszínt felfőztem, majd belekevertem a csokit, a vajat és a rumot. Jól kikevertem, és hűlni hagytam. Mikor kihűlt, ráöntöttem a marcipános-dzsemes alapra, és néhány órára a hűtőbe tettem. Mikor megdermedt, kockákra vágtam, és olvasztott étcsokiba mártogattam. Tetejét bármivel megszórhatjuk, én pisztáciával díszítettem.