Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Marcipános-gesztenyés csokigolyók

Marcipános-gesztenyés csokigolyók

Ez is a viszonylag könnyen elkészíthető kategóriába tartozik. Itt is a toffifee műanyag tartóját használtam, amit kétszer kentem ki csokival, majd óvatosan kipattintottam a formából és azt töltöttem meg gesztenyével. Nem gond, ha a csokigömb kicsit csálé, majd a marcipán eltakarja.smiley

Marcipános-gesztenyés csokigolyók

 

Hozzávalók:

a csokigolyókhoz :

10 dkg étcsokoládé (55%-os)

a töltelékhez:

10 dkg gesztenyemassza,

ha nem gyerekeknek adjuk, akkor kevés rum is mehet bele.

a külső réteghez:

20 dkg marcipán,

15-20 dkg étcsokoládé (75%-os),

2 db aszalt sárgabarack.

 

Elkészítés: a csokoládét felolvasztjuk és a formát kétszer kikenjük, közte a hűtőben pihen. A gesztenyemasszát kikeverjük a rummal. A formákból kivesszük a félgömböket és a gesztenyével megtöltjük. Két fél gömböt összefordítunk és marcipánnal vonjuk be. Szép kis gömböket formázunk belőle. A maradék csokit ismét felolvasztjuk és a gombócokat belemártjuk. Tetejére aszalt sárgabarack csíkokat teszünk, megszórhatjuk kókuszreszelékkel is. Én rácsra szoktam tenni, majd ha megdermedt a csoki, akkor leszedjük róla és csokikapszliba tesszük. Nagyon finom, amikor kétszer roppan a csoki, egyszer kívül és egyszer belül.