Home

Marcipánnal töltött datolya csokiköntösben (Latsia alapján)

 

Hozzávalók:

30 szem aszalt datolya (kimagozva),

15 dkg marcipánmassza,

5 dkg valamilyen mag ( mogyoró, pisztácia, kesu dió őrölve),

1 kupica narancslikőr (én egy kis finom törkölyt tettem bele)

15-20 dkg étcsokoládé,

1 dkg vaj.

 

Elkészítés: A datolyát kimagozzuk óvatosan, hogy ne szakadjon ketté. A marcipánt összegyúrjuk a likőrrel és a maggal, majd 30 db apró gömböt formázunk belőle. A datolyamag helyére nyomjuk a marcipánmasszát. A csokoládét felolvasztjuk és ebbe mártogatjuk a datolyát, majd a tetejét megszórjuk pisztáciával, vagy szeletelt mandulával.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok