Home

Egyébként is rákattantam a zselés bonbonokra. Vettem belőle vagy 10 szemet.. Láttam az eladó arcán egy kis csodálkozást, hogy csak ennyit vásárolok. Volt vagy 120Ft.. Hazajöttem és 2 napra beáztattam a gyümölcsöt, mondhatom tényleg kevés volt a 10 szem, mert fantasztikus finom. Frissen még nem ettem kumqatot, de biztos finom lehet. Ha valaki nem ismerné ezt az egzotikus gyümölcsöt, itt talál róla leírást.

A zselé szuperül sikerült, a csoki roppant, az ízhatás kitűnő volt. A csoki elfogyasztása után kellemes éde és egy picit fanyar íz maradt a szájban.

 

Kumquat likőrzselés bonbon

 

Hozzávalók:

a csokiburokhoz:

5 dkg fehér csokoládé (most Milka)

10 dkg jó minőségű étcsokoládé (75%-os),

a töltelékhez:

5 db kandírozott kumquat,

1 dl kumquat likőr,

2 kiskanál zselatinpor.

 

Elkészítés: a fehér csoki temperálását végzem el először, a csoki felét a csokiolvasztó gépemben felolvasztom szigorúan 40 fokig, majd beleteszem a másik felét és többször átkeverve hagyom felolvadni. Ekkor  a hőfoka kb. 22 fok körül van. Újra visszamelegítem  kb. 25-28 fokra és egy a csokit egy pici műanyag zacskóba teszem és a végét levágva a forma aljába teszek egy keveset.

Hűtőbe teszem.

Ezután az étcsokit temperálom. A csokiolvasztó kis gépemben felolvasztottam a csokoládé felét a 2. fokozaton, ez kb. 40 foknak felel meg, majd kikapcsoltam a gépet és hozzátördeltem a maradék csokit. Addig kevertem, amíg elolvadt, ekkor a hőmérséklete kb. 28 fokos. Ez azért szükséges, mert így alakul ki a csokoládé kristályszerkezete szép fényes roppanós marad a csokoládé.  Ezután újramelegítettem kb. 33 fokra és egy kis ecset segítségével a bonbon formát kétszer kikentem, közte a hűtőben pihent.

Amíg a bonbon a hűtőben van, elkészítem a tölteléket. A kumquatot kiveszem a likőrből és apró darabokra vágom, a magot kiszedem belőle. A zselét pár kanál felmelegített likőrrel összekeverem, majd mehet bele a gyümölcs. Addig kell a bonbonba tölteni, amíg folyós állapotban van. A hűtőből kiveszem a formát és a kihűlt tölteléket kiskanállal a formába kanalazom, vigyázva, hogy helyet hagyjak a lezáráshoz. A csokoládét újra temperálom és a bonbonokat lezárom vele. Fél órára beteszem a hűtőbe és utána simán ki lehet pattintani a formából.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok