Konyakos-mogyorókrokantos bonbon

Vettem a Lidl-ben 2 doboz mogyorókrokantot sok egyéb más dologgal együtt, de eszembe se jutott a csokiba tenni, amíg nem olvastam Praliné Paradicsomnál. Nagyon jó ötlet, én szeretem, amikor a lágy krémbe roppan a krokant. Nem kell bele sok, mégis feldobja a csokit. Ez a bonbon is karácsonyra készült, konyakkal, mivel nem gyereknek készítettem. smiley

Konyakos-mogyorókrokantos bonbon

 

Hozzávalók:

a krémhez:

5 dkg étcsokoládé,

5 dkg fehér csokoládé,

2 evőkanál fekete kávé,

1 dl tejszín,

2 evőkanál konyak,

3 kiskanál mogyorókrokant.

a külső burokhoz:

15 dkg jó minőségű étcsokoládé (55 %-os)

1 kiskanál kókuszzsír.

 

Elkészítés: először a trüffel krémet készítem el. A tejszínt egy percig forralom, majd beletördelem a tejcsokit és az étcsokit, hozzáöntöm a konyakot, a feketekávét. A csokikat hagyom teljesen felolvadni és jól összekeverem. Kb. 10 percre beteszem a hűtőbe.

Közben a csokiolvasztó gépemben a 2. fokozaton felolvasztom a külső burokhoz való csoki felét 40 fokra, majd hozzáadom a másik felét. Így visszahűl 32-33 fokra. Ekkor ismét felmelegítem 40 fokra és ismét hagyom kicsit hűlni. A bonbon formát kétszer kikenem ezzel a csokoládéval. A kenések között a formát a hűtőbe teszem, hogy gyorsan visszadermedjen a csokoládé. A második kenés után kiveszem a hűtőből a trüffel krémet és jól összekeverem. Ekkor adom hozzá a krokantot is. Ezzel a krémmel töltöm meg a bonbon formát, helyet hagyva a lezáráshoz. Csokoládéval lezárom a tetejét és ismét hűtőbe teszem. Ilyenkor én több időt hagyok a hűtőben a csokinak.

Amikor kész óvatosan kipattintom a formából és papír kapszliba teszem.