Home

Biztos vannak és lesznek nálam ügyesebbek, meghagyom nekik a terepet.

A Barvico  honlapján lévő ötlet alapján készítettem először, de csak egy napig állt a meggybefőtt a konyakban, így a fondant nem olvadt fel teljesen, kevés volt a konyak:-) Ott azt írják, hogy fondanttal kell bevonni a konyakkal átitatott meggyet és a száradás után csak csokiba kell mártani.

Most egy hétig ázott a meggy a konyakban, nagyon finom volt. A fondant is jól sikerült, de nem maradt meg úgy a meggyen, ahogy én szerettem volna.

Ezért átterveztem hirtelen az egészet és csokihüvelybe tettem a fondantos meggyet. Gondoltam, hogy még finomabb legyen, ezért a csoki aljába még  egy mokkáskanál konyakot is tettem, majd ment bele a fondantos meggy. Ezt betettem a mélyhűtőbe, bár nem szoktam, de gondoltam jobban le tudom majd zárni.

Nos volt, amit sikerült lezárni, volt, aminek a talpa nem maradt meg a csokihüvelyen. Minden esetre arra voltam kíváncsi, hogy a konyak hogy olvasztja fel a fondantot és, hogy lesz belőle konyakos meggy.

A kísérlet sikeres volt, mert már 2 nap múlva a fondant teljesen felolvadt és ott csücsült benne a meggy a szirupban. A 15 darabból 5 nem sikerült, azokat nem fordítottam a talpára, hanem kitámasztottam, hogy ne tudjon eldőlni és azokon teszteltem az olvadást.

Ízre nem lett rossz, de mégsem olyan, amilyet én szerettem volna.

Több csokit és több konyakot nem vagyok hajlandó elpazarolni, ezért maradok a másfajta bonbonok és pralinék készítése mellett, ezt pedig megveszem abban a kis édesség boltban, ahol kimérve lehet kapni kézzel készült hagyományos, igazi konyakos meggyet.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok