Home

 

Kókuszos praliné

Hozzávalók:

10 dkg fehér csokoládé,

5 dkg vaj,

10 dkg kókusreszelék,

3 dkg méz,

3 dkg tejpor,

0,5 dl tejszín,

2 evőkanál kókuszlikőr,

kókuszreszelék a beforgatáshoz.

 

Elkészítés: a tejszínt egy percig forralom, majd beletördelem a fehér csokoládét és hagyom, hogy elolvadjon, majd belekeverem a tejport, a kókuszreszeléket és a likőrt, is, jól elkeverem. Hagyom kicsit hűlni, majd hozzákeverem a vajat és jól átkeverem. Hűtőbe teszem legalább 2 órára, hogy gombócozható állaga legyen. Kiveszem a hűtőből és diónyi golyókat formázok belőle, amit megforgatok kókuszreszelékbe. Papírkapszliba tálalom.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok