Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Keserű likőrös bonbon

Keserű likőrös bonbon

Van nekem egy pralinés és bonbonos könyvem, abból szoktam ötletet meríteni. Most is ebből készült ez a bonbon. Egy kis keserű likőr kell hozzá, én Jägermeitert választottam. Érdekes ízt ad a keserű likőr, az étcsokoládé.

Keserű likőrös bonbon

 

Hozzávalók:

0,5 dl tejszín,

3 dkg tejcsokoládé,

3 dkg étcsokoládé,

0,2 dl keserű likőr,

a külső csokihoz:

15 dkg étcsokoládé

1 kiskanál kókuszzsír.

 

Elkészítés: a külső csokihoz való étcsokoládét vízgőz fölött a kókuszzsírral felolvasztom, majd a bonbon formát kétszer kikenem. A kenések között a hűtőben pihen.

Közben elkészítem a trüffel krémet, a likőrt és a tejszínt 1 percig forralom, majd beletördelem a kétféle csokoládét. Jól elkeverem és pár percre beteszem a hűtőbe. A bonbonokat a második kenés és dermedés után megtöltöm a krémmel és ismét egy kis hűtés (kb. fél óra). Ezután a tetejét csokival zártom le. A hűtőben hagyom jól lehűlni, ezután kipattintom, a formából és kapszliba teszem.