Home

Keserű likőrös bonbon

 

Hozzávalók:

0,5 dl tejszín,

3 dkg tejcsokoládé,

3 dkg étcsokoládé,

0,2 dl keserű likőr,

a külső csokihoz:

15 dkg étcsokoládé

1 kiskanál kókuszzsír.

 

Elkészítés: a külső csokihoz való étcsokoládét vízgőz fölött a kókuszzsírral felolvasztom, majd a bonbon formát kétszer kikenem. A kenések között a hűtőben pihen.

Közben elkészítem a trüffel krémet, a likőrt és a tejszínt 1 percig forralom, majd beletördelem a kétféle csokoládét. Jól elkeverem és pár percre beteszem a hűtőbe. A bonbonokat a második kenés és dermedés után megtöltöm a krémmel és ismét egy kis hűtés (kb. fél óra). Ezután a tetejét csokival zártom le. A hűtőben hagyom jól lehűlni, ezután kipattintom, a formából és kapszliba teszem.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok