Home

A csokikocka ötletét Kiskanálnál láttam, köszönet itt is a receptért. Ebből a mennyiségből 25 db lett, persze ez attól is függ, ki mekkorára vágja.Itt most kisebb réteg lett a marcipán és nagyobb a krém, mert az valami csoda lett, ahogy olvad a szájban, mennyei.

 

Boldog blogszülinapot kívánok Dolce Vita a következő bonbonnal:

 

Kávés-narancsos-marcipános kocka

 

Hozzávalók:

a krémhez:

1,5 dl  tejszín,

2 evőkanál nescafé,

15 dkg étcsokoládé (55 %-os),

2 evőkanál rum,

1 narancs leve,

20 dkg marcipán,

a bevonáshoz:

15 dkg jó minőségű étcsokoládé (75 %-os)

fehér csokoládé a díszítéshez és kis csokigolyók.

 

Elkészítés: először a krémet készítettem el. Egy kis lábosban egy percig forraltam a tejszínt, majd beletettem a nescafét és az étcsokoládét, hagytam felolvadni. A végén belekevertem a narancs levét és a rumot. Jól elkevertem és hagytam kicsit hűlni. A marcipánt kinyújtottam akkorára, amekkora tálba akartam tenni a csokit. Ez nekem 15 x 15 cm-es volt. Ebbe sütőpapírt tettem és arra rá a kinyújtott marcipánt. Erre öntöttem a krémet és betettem a hűtőbe kb. 3 óra hosszára, addigra szépen megdermedt a csokikrém, annyira, hogy szeletelni lehetett.

Közben elkészítettem a külső csokiburkolathoz a csokoládét. A csokiolvasztó kis gépemben felolvasztottam a bevonáshoz szánt csokoládé felét, 40 fokra melegítve. Ezután hozzátördeltem a maradék csokit és hagytam benne felolvadni. Ekkor a hőmérséklete kb. 28 fok lett. Ezután visszamelegítettem a csokit 32 fokra. Nagyon jól sikerült a kristályszerkezet kialakítása, talán ilyen jól még sosem. Most volt türelmem végig csinálni a fokozatokat. A hűtőből kivettem a marcipános csokit és 25 darabra vágtam fel. Ezeket a darabokat mártottam bele a csokiba és rácsra téve hagytam megdermedni. Közte nem tettem a hűtőbe. Sokkal szebb lett a külső része, mintha a hűtőbe tettem volna. A tetejére olvasztott fehér csokit csurgattam és  csokigolyóval díszítettem.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok