Home

 

Kókuszos bonbon


Hozzávalók:

a kókuszos töltelékhez: 5 dkg fehér csokoládé, 1 dl tejszín, 1 kiskanál kókuszzsír, 5-8 dkg kókusz, 2 teáskanál glükóz szirup.

a csokiköntöshöz 15 dkg jó minőségű étcsokoládé (most 65 %-ost használtam), 1 kiskanál kókuszzsír.

Elkészítés: a tejszín megmelegítettem, majd beletettem kókuszzsírt és a glükóz szirupot, beletördeltem a fehér csokit és hagytam, hogy felolvadjon. Ekkor tettem bele a kókuszt is és jól összekevertem. Pár percre hűtőbe tettem, de csak addig, amíg egy kicsit szilárdabb állapota lett.

Addig az étcsokoládét 40-50- fokos víz fölött egy kis edényben felolvasztottam, majd hozzákevertem a kókuszzsírt. Ettől szép fényes marad a csoki. A bonbon formát kétszer kikentem a csokival, közte a hűtőben pihent.

A második pihenés után megtöltöttem a kókuszkrémmel. Ha keményebb lesz a krém, mint, ahogy belel tudnánk kanalazni a formák mélyedéseibe, akkor egy pillanatra tegyük alacsony hőfokon a mikróba. A krém tetejét csokival zártam le és újra hűtőbe tettem. Kb. egy óra múlva kiszedtem a formából. Nagyon finom, ha valaki akarja, akkor egy kis kókuszlikőrrel is ízesítheti.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok