Kókuszos bonbon

Köszönöm a sok dicséretet, nagyon kedvesek vagytok. Nem szeretnék senkit megtéveszteni, nem mindegyik csoki készült az idén. smiley

Ez a mostani viszont igen. Ehhez el kell mondani, hogy sütiben nem vagyok oda a kókuszért, de van egy szaloncukor, amit nagyon szeretek, persze, hogy kókuszos. Tavaly már nem láttam sehol, ezért gondoltam, hogy megpróbálom. Amikor kész lett, alig vártam, hogy megkóstoljam. Nos az eredmény meglepett, szinte ugyanaz. Ebből fogok szaloncukrot is készíteni. Kb. 14 db lett.

 

Kókuszos bonbon


Hozzávalók:

a kókuszos töltelékhez: 5 dkg fehér csokoládé, 1 dl tejszín, 1 kiskanál kókuszzsír, 5-8 dkg kókusz, 2 teáskanál glükóz szirup.

a csokiköntöshöz 15 dkg jó minőségű étcsokoládé (most 65 %-ost használtam), 1 kiskanál kókuszzsír.

Elkészítés: a tejszín megmelegítettem, majd beletettem kókuszzsírt és a glükóz szirupot, beletördeltem a fehér csokit és hagytam, hogy felolvadjon. Ekkor tettem bele a kókuszt is és jól összekevertem. Pár percre hűtőbe tettem, de csak addig, amíg egy kicsit szilárdabb állapota lett.

Addig az étcsokoládét 40-50- fokos víz fölött egy kis edényben felolvasztottam, majd hozzákevertem a kókuszzsírt. Ettől szép fényes marad a csoki. A bonbon formát kétszer kikentem a csokival, közte a hűtőben pihent.

A második pihenés után megtöltöttem a kókuszkrémmel. Ha keményebb lesz a krém, mint, ahogy belel tudnánk kanalazni a formák mélyedéseibe, akkor egy pillanatra tegyük alacsony hőfokon a mikróba. A krém tetejét csokival zártam le és újra hűtőbe tettem. Kb. egy óra múlva kiszedtem a formából. Nagyon finom, ha valaki akarja, akkor egy kis kókuszlikőrrel is ízesítheti.