Kávés-narancsos bonbon

Minden nap képes lennék csokit gyártani, de ennyi csokit nem lehet enni, mert ugye az hizlal. smileysmiley

Ezután is fogok készíteni, de csak egy-egy fajtából pár darabot, amikor rám tőr a csoki ehetnék. smiley

Szeretem a kávéízű csokit, a narancsos csokoládét, ezt most ötvöztem, nagyon finom lett. Mondjuk nem tudtam szépen elvágni, de nem szépségversenyre készült. smiley

Kávés-narancsos bonbon

 

 

Hozzávalók:

a krémhez:

5 dkg jó minőségű étcsokoládé ( 55 %),

1 evőkanál feketekávé,

0,2 dl tejszín,

1 evőkanál kandírozott narancshéj,

a külső csokiburokhoz:.

10 dkg jó minőségű étcsokoládé.

 

 

Elkészítés: először a krémet készítem el. A tejszínt 1 percig forralom és beletördelem a csokoládét, majd hozzákeverem a kávét és végül a kandírozott narancshéjat. Legalább fél órára hűtőbe tesszük.

Amíg a krém hűl, addig a csokiolvasztó gépemben megolvasztom a külső burokhoz az étcsokoládé felét kb. 40 fokra. Ez nálam a gép 2. fokozatát jelenti. Ezután hozzáteszem a maradék étcsokoládét és többször átkeverve hagyom felolvadni. Ekkor a csokoládé hőfoka 27-28 fok kell legyen.

Ezután újra felmelegítem, de csak 32-33 fokra. Ekkor alakul ki a csokoládé kristályszerkezete és ezzel tudjuk elérni, hogy finom roppanós legyen a csokoládé és szép fényes. Ezzel a csokival kenem ki a formát kétszer, közte a hűtőben pihen. Én nem teszem a mélyhűtőbe, csak a sima hűtőbe. A második kenés után a krémmel megtöltöm a formát, de csak annyival, hogy legyen hely a lezáráshoz. Ismét hűtőbe teszem, majd kb. fél óra múlva a maradék étcsokoládéval lezárom.

Megint hűtő, majd ha kész kifordítom a formából és már lehet is kóstolni.