Home

Karamellás-tejszínes bonbon

 

Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé,

5 dkg fehér csokoládé,

0,5 dl tejszín,

1 teáskanál vaníliás cukor,

pár kiskanál karamell öntet.

 

Elkészítés: a tejszínt rövid ideig forralom, majd beleteszem a fehér csokoládét a vaníliás cukrot és hagyom a csokit felolvadni. Jól elkeverem, majd rövid időre hűtőbe teszem, de nem hagyom teljesen megdermedni, kicsit folyósabb maradjon. Amikor kiveszem a hűtőből jól átkeverem ismét.
A formát közben kétszer kikenem egy kis ecset segítségével, közben a hűtőben pihen. A másik pihenő után kiveszem és megtöltöm a tejszínes krémmel. A tetejére csurgatok egy kevés karamell öntetet. Ismét visszateszem a hűtőbe és hagyom kicsit dermedni. A tetejét csokival zárom le és ismét hűtés következik legalább 1 óra hosszáig.

Utána kiveszem és csokikapszliba teszem. Ajánlatos pár nap alatt elfogyasztani.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok