Home

Nem egy könnyű formát választottam, mert hullámos a széle és jobban kellett figyelni, hogy mindenhol egyformán legyen kikenve. Tetszett a forma, sikerült is az óriás bonbon, de azt hiszem maradok az apróbb formáknál. Itt ugyanis, hogy a kifordításnál ne pattanjon el a bonbon, ezért vastagabbra készítettem az alját és a lezárást is. Ettől valóban egy óriás bonbon született. Lehet még kipróbálom egy kisebb formával, viszont nagyon finom lett. 6 darab óriás bonbon lett ebből a mennyiségből.

 

Karamellás-marcipános óriás bonbon

 

Hozzávalók:

a külső burokhoz:

15 dkg étcsokoládé

a krémhez :

10 dkg karamell krém

5 dkg fehér csokoládé

6 dkg marcipán.

 

Elkészítés: a fehér csokoládét felolvasztottam és egy kis ecset segítségével a szirmokat kihúztam vele.

A karamellkrém leírását később beírom, addig is Tücsök Bogárnál elolvashatjátok. Ehhez a krémhez hozzákevertem a fehér csokoládét, addig kevertem, amíg felolvadt, majd hagytam hűlni.

A külső burokhoz temperáltam a csokoládét. A csokiolvasztó kis gépemben felolvasztottam a csokoládé felét a 2. fokozaton, ez kb. 40 foknak felel meg, majd kikapcsoltam a gépet és hozzátördeltem a maradék csokit. Addig kevertem, amíg elolvadt, ekkor a hőmérséklete kb. 28 fokos. Ez azért szükséges, mert így alakul ki a csokoládé kristályszerkezete szép fényes roppanós marad a csokoládé.  Ezután újramelegítettem kb. 33 fokra és a forma aljába tettem 2 kiskanál csokoládét, majd egy ecset segítségével az oldalát is kb. fél cm magasan kikentem, majd hűtőbe tettem pár percre. Másodszor már csak az oldalát kenetem ki és ismét hűtő.

Ezután 2 kiskanál karamell krémet tettem a formába.

A marcipánt 6 egyenlő részre vágtam és akkorára formáztam, mint a muffin forma, majd a karamell krém tetejére tettem.

A csokoládét újra temperáltam és lezártam vele a bonbont, ismét hűtőbe tettem kb. 2 óra hosszára. Utána megfordítottam a formát, a rugalmas formának köszönhetően picit széthúzogattam a  szilikont és kinyomtam belőle a bonbont.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok