Karamell krém tubusos sűrített tejből

Mindig "pici irigységgel" figyeltem a blogokban a dobozos sűrített tejből készült karamell krémeket. Felénk nem lehet ilyesmit kapni. Jó tudom lehet valahonnét rendelni, de nem rendeltem. Viszont nagyon szeretem, a karamell ízt,  gyermekkoromban a kedvencem a stolverk volt. Ma már nem is ismerik ezt a cukrot. Jó nem  volt egészséges, meg mindig odaragadt a fogamhoz, na de annak az íze, hmmm... Darabra is lehetett venni abból a pici édességboltból, amiről a múltkor már írtam. A karamell íz iránti szeretet  azonban megmaradt. Amiben karamell van, csak jó lehet.

 A napokban láttam Tücsök Bogárnál, hogy tubusos sűrített tejből is lehet készíteni, befőttes üvegben. Őszintén megmondom, picit féltem, hogy nem pattan-e el az üveg a hosszú főzés közben, de Tücsök Bogár megnyugtatott, hogy nem fog. Azért félve emeltem fel időnként az edény fedelét. Láss csodát, minden épségben maradt és izgatottam szedtem ki a csodás krémet. A 3 órás főzési időt betartottam, majd hagytam teljesen kihűlni, de nekem kicsit folyósabb volt, mint amire nekem szükségem lett volna a bonbonokhoz, ezért tanácsért Tücsök Bogárhoz fordultam, aki azt mondta tegyem vissza főni. Így még egy órát ismét vízfürdőbe került, ekkor már jó lett. Köszönöm a receptet itt is, csodás bonbon készült belőle. Az eredeti recept itt található.

 

Karamell krém

 

Hozzávalók:

3 db tubusos sűrített tej

Elkészítés: a sűrített tejet egy befőttes üvegbe nyomtam és a tetejét lezártam. Egy fazékba állítottam,  amelybe annyi vizet tettem, hogy az üvegben lévő sűrített tej vonalánál picit feljebb érje a víz, a fedőt rátettem. A gázt a legkisebb fokozatra állítottam, majd így főztem 3 órát. Ha sűrűbbre szeretnétek, akkor hagyhatjátok 4 órát is. Amikor kivettem még folyós volt, de hűlés után nagyon jó állaga lett.