Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Karamell-kókusz bonbon

Karamell-kókusz bonbon

Ez a bonbon is még a melegben készült, nem is volt könnyű, de mégis olyan csodás fényes lett, pedig mindent úgy készítettem, mint máskor smiley

A sűrített tejből főzött karamell krémet nagyon sokféleképpen lehet felhasználni. Főztem is belőle egy nagy adagot. Most kókusszal párosítottam.

A bonbon ajándékba készült, nagy sikere volt a megajándékozottak körében. smiley

Karamell-kókusz bonbon

 

Hozzávalók:

a külső csokiburokhoz:

20 dkg jó minőségű étcsokoládé

2 gr porított kakaóvaj,

a kókuszkrémhez:

5 dkg fehér csokoládé,

0,3 dl tejszín,

5 dkg kókuszreszelék,

1 evőkanál méz,

a karamellhez:

kb 10 dkg karamellkrém

Elkészítés: a  csokoládé burokhoz temperáltam a csokoládét. Ennél a formánál a helyes temperálás nagyon fontos. A csokiolvasztó kis gépemben felolvasztottam a csokoládé felét a 2. fokozaton, ez kb. 40-45 foknak felel meg, majd kikapcsoltam a gépet és gyakori keverés mellett hagytam hűlni kb.  33-34 fokra. Ekkor hozzákevertem a porított kakaóvajat (10 dkg csokoládéra vetítve 1 gr-ot kell számolni), majd hagytam még tovább hűlni kb. 30-31 fokra. Ekkor kezdtem el a csokiburok készítését.Ez azért szükséges, mert így alakul ki a csokoládé kristályszerkezete szép fényes roppanós marad a csokoládé.

A polikarbonát forma mélyedéseit teljesen teleöntöttem csokoládéval és addig hagytam dermedni, amíg a szélén picit sötétebb lett a csoki. Ekkor megfordítottam a formát, egy tál fölé tartottam és a felesleges csokoládét kicsöpögtettem a formából. A tetejét habkártyával húztam simára. Hűtőbe tettem és addig hagytam ott, amíg a csokoládé teljesen megszilárdult.

Közben elkészítem a kókuszkrémet,  a tejszínt 1 percig forralom, majd beletördelem a fehér csokoládét és hagyom teljesen felolvadni. Ekkor hozzákeverem a mézet és a kókuszreszeléket. Szép simára keverem.

A hűtőből kivett forma aljára tettem a karamell krémből, majd arra a kókusz krém került, vigyázva, hogy legyen hely a bonbon lezárásához. Annyi időre tettem vissza a hűtőbe, amíg a megmaradt csokoládét újra temperáltam.

A bonbonformát kivettem a hűtőből, egy kanál segítségével rákanalaztam a maradék csokoládét és a felesleget habkártyával lehúztam. Újra hűtés következett. Kb. 1 óra múlva megfordítottam a formát és kipottyant belőle a kész  bonbon.