Home

Kaptam sok segítséget hozzá, de ki kell tapasztalni. Nem tudom mi különbség van a polikarbonát formák között, de nekem nem olyan tejfehér, mint Emőkénél.

Azt tapasztaltam az enyémnél, hogy amikor teletöltöm csokival, akkor nem kell rögtön megfordítani, hogy kicsöpögjön a felesleg, mert nálam túl vékony lett az oldala. Ez a mostani már jól sikerült, a 15 db-ból (már bánom, hogy nem mind a 21-et készítettem el), 2 nem jött ki belőle, mert nagyon vékony volt az oldala a csokihüvelynek.

Ez azért a múltkori összes beragadtnál azért jobb arány smiley De nekem nem jött ki úgy, mint ahogy Wagner Beánál láttam a videón, bizony egy picit oda kellett csapni. Viszont az eredmény kárpótolt mindenért. Csodás fényes, roppanós bonbon, kissé folyós karamell krémmel.

 

 

Karamell bonbon

 

Hozzávalók:

10 dkg jó minőségű étcsokoládé (75 %-os),

5 dkg karamell krém (következő postban benne lesz, addig is nézzétek meg Tücsök Bogárnál).

Elkészítés: a csokoládé temperálásával kezdtem. Ennél a formánál a helyes temperálás nagyon fontos. (Remélem a héten meg lesz a hőmérő is hozzá smiley)

A csokiolvasztó kis gépemben felolvasztottam a csokoládé felét a 2. fokozaton, ez kb. 40 foknak felel meg, majd kikapcsoltam a gépet és hozzátördeltem a maradék csokit. Addig kevertem, amíg elolvadt, ekkor a hőmérséklete kb. 28 fokos. Ez azért szükséges, mert így alakul ki a csokoládé kristályszerkezete szép fényes roppanós marad a csokoládé.  Ezután újramelegítettem kb. 33 fokra. A polikarbonát forma mélyedéseit teljesen tele öntöttem csokoládéval és addig hagytam dermedni, amíg a szélén picit sötétebb lett a csoki. Ekkor megfordítottam a formát, egy tál fölé tartottam és a felesleges csokoládét kicsöpögtettem a formából. A tetejét habkártyával húztam simára. Hűtőbe tettem kb. 20 percre, majd kivettem és a karamell krémmel megtöltöttem. Ismét hűtőbe tettem kb. 20 percre.

A megmaradt csokoládét újra temperáltam és a hűtőből kivett bonbonok tetejére a csokoládét rácsurgattam. Ismét habkártyával húztam le a felesleget.  Újra hűtő legalább 1-2 órát és utána kifordítottam  a formából.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok