Juharszirupos, kókuszkrémes csokikocka

Ez a bonbon Max nagy csokihétvégéjére készült, ahol pár gasztroblogger is találkozott egymással. Akik ott voltunk nagyon jól éreztük magunkat. Sok finomságot kóstolhattunk Max fagyiján kívül is.

Max fagyija valóban nagyon finom volt, bár tudtam volna mindet végig kóstolni. na majd legközelebb.

Örülök, hogy tudtam találkozni olyan emberekkel, akiket eddig csak  a blogjaik által "ismerhettem" Úgy beszélgettünk egymással, mintha előző este váltunk volna el. Max fagyizójának teraszán összetoltunk két asztalt és arra raktuk ki a finomságokat. Azt se tudtuk melyiket kóstoljuk. A szomszéd asztaloktól időnként sóvárgó tekintetek szegeződtek ránk, de nem zavartattuk magunkat.

Köszi Max itt is, hogy ott lehettünk Nálad, nagyon jó volt.

A bonbonjaim szerénytelenség nélkül mondhatom sikert arattak. Kriszta kedvesen megjegyezte, hogy most már látja, hogy nem PhotoShop-tól olyan szépek:-)))) Nem is kellett nagyobb dicséret:-

 

Juharszirupos, kókuszkrémes csokikocka

 

Hozzávalók:

a csokoládé krémhez

10 dkg jó minőségű csokoládé (55%-os),

0,5 dl tejszín,

2 evőkanál rum,

a kókuszkrémhez:

10 dkg kókusz,

0,5 dl tejszín,

5 dkg fehér csokoládé,

2 evőkanál juharszirup,

a külső csokiburokhoz:

15 dkg jó minőségű étcsokoládé (75%-os).

a díszítéshez: csokoládé transzfer fólia

 

Elkészítés: először a kókuszkrémet készítem el. A tejszínt egy percig forralom, majd beletördelem a fehér csokoládét és addig keverem, amíg fel nem olvad, majd mehet bele a kókusz, a juharszirup is, jól elkeverem az egészet és hagyom teljesen kihűlni.
Elkészítem a  csokikrémet is. Itt is a tejszínt egy percig forralom, majd beletördelem az étcsokoládét és addig keverem, amíg szép egynemű krémet nem kapok, ekkor beleteszem a rumot is és jól elkeverem.
A 15x15 cm-es krémes keret aljába sütőpapírt teszek, majd beleöntöm a csokoládé krémet és kb. 15 percre hűtőbe teszem. Onnét kivéve a kókuszkrémet is szépen elsimítom a csokikrém tetején. Ismét hűtőbe teszem, addig, amíg meg nem szilárdul teljesen a csokikrém és a kókuszkrém is.
Közben temperálom a csokoládét. A csokiolvasztó kis gépemben felolvasztottam a csokoládé felét a 2. fokozaton, ez kb. 40 foknak felel meg, majd kikapcsoltam a gépet és hozzátördeltem a maradék csokit. Addig kevertem, amíg elolvadt, ekkor a hőmérséklete kb. 28 fokos. Ez azért szükséges, mert így alakul ki a csokoládé kristályszerkezete szép fényes roppanós marad a csokoládé.  Ezután újramelegítettem kb. 33 fokra. Ebbe mártottam bele a kockára vágott bonbonokat., amiket egy genotherm fóliára tettem.
A transzfer fóliát a csokikockáknál picit nagyobbra vágtam és a még meg nem dermedt csokira tettem és a mártóvillával kicsit elsimogattam, hogy ne maradjon alatta levegő buborék, mert akkor a minta nem megy át a bonbonra. Amikor teljesen megdermedt a csokoládé akkor szabad a fóliát lehúzni róla óvatosan.