Home

Köszi Max itt is, hogy ott lehettünk Nálad, nagyon jó volt.

A bonbonjaim szerénytelenség nélkül mondhatom sikert arattak. Kriszta kedvesen megjegyezte, hogy most már látja, hogy nem PhotoShop-tól olyan szépek:-)))) Nem is kellett nagyobb dicséret:-

 

Juharszirupos, kókuszkrémes csokikocka

 

Hozzávalók:

a csokoládé krémhez

10 dkg jó minőségű csokoládé (55%-os),

0,5 dl tejszín,

2 evőkanál rum,

a kókuszkrémhez:

10 dkg kókusz,

0,5 dl tejszín,

5 dkg fehér csokoládé,

2 evőkanál juharszirup,

a külső csokiburokhoz:

15 dkg jó minőségű étcsokoládé (75%-os).

a díszítéshez: csokoládé transzfer fólia

 

Elkészítés: először a kókuszkrémet készítem el. A tejszínt egy percig forralom, majd beletördelem a fehér csokoládét és addig keverem, amíg fel nem olvad, majd mehet bele a kókusz, a juharszirup is, jól elkeverem az egészet és hagyom teljesen kihűlni.
Elkészítem a  csokikrémet is. Itt is a tejszínt egy percig forralom, majd beletördelem az étcsokoládét és addig keverem, amíg szép egynemű krémet nem kapok, ekkor beleteszem a rumot is és jól elkeverem.
A 15x15 cm-es krémes keret aljába sütőpapírt teszek, majd beleöntöm a csokoládé krémet és kb. 15 percre hűtőbe teszem. Onnét kivéve a kókuszkrémet is szépen elsimítom a csokikrém tetején. Ismét hűtőbe teszem, addig, amíg meg nem szilárdul teljesen a csokikrém és a kókuszkrém is.
Közben temperálom a csokoládét. A csokiolvasztó kis gépemben felolvasztottam a csokoládé felét a 2. fokozaton, ez kb. 40 foknak felel meg, majd kikapcsoltam a gépet és hozzátördeltem a maradék csokit. Addig kevertem, amíg elolvadt, ekkor a hőmérséklete kb. 28 fokos. Ez azért szükséges, mert így alakul ki a csokoládé kristályszerkezete szép fényes roppanós marad a csokoládé.  Ezután újramelegítettem kb. 33 fokra. Ebbe mártottam bele a kockára vágott bonbonokat., amiket egy genotherm fóliára tettem.
A transzfer fóliát a csokikockáknál picit nagyobbra vágtam és a még meg nem dermedt csokira tettem és a mártóvillával kicsit elsimogattam, hogy ne maradjon alatta levegő buborék, mert akkor a minta nem megy át a bonbonra. Amikor teljesen megdermedt a csokoládé akkor szabad a fóliát lehúzni róla óvatosan.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok