Home

Három íz egy kockában

 

Hozzávalók:

a külső csokiburokhoz:

25 dkg jó minőségű étcsokoládé (most kevertem a fele: 81 %-os, a másik fele: 75 %-os),

2,5 gr porított kakaóvaj,

első réteg: csokikrém

8 dkg jó minőségű étcsokoládé (55 %-os),

0,3 dl tejszín,

2 evőkanál csokoládé likőr.

második réteg:

8 dkg karamellkrém,

2 evőkanál mandula krémlikőr,

harmadik réteg: kókuszkrém

5 dkg fehér csokoládé

0,3 dl tejszín,

5 dkg kókuszreszelék,

1 evőkanál méz.

a díszítéshez:

csokoládé transzfer fólia.

 

Elkészítés: Első réteg a csokikrém:  a tejszínt egy percig forralom, majd beletördelem az étcsokoládét és addig keverem, amíg szép egynemű krémet nem kapok, majd belekeverem a csokoládé likőrt is.

Második réteg a karamellkrém: elkészítése itt található.

Harmadik réteg a kókuszkrém: itt is a tejszínt 1 percig forralom, majd beletördelem a fehér csokoládét és hagyom teljesen felolvadni. Ekkor hozzákeverem a mézet és a kókuszreszeléket. Szép simára keverem.

A 15x15-ös krémes keretembe alulra a kókuszkrémet simítottam, arra a karamellkrémet, majd a végén a csokikrémet. Hűtőbe tettem és hagytam teljesen megszilárdulni a rétegeket.

Közben temperáltam a csokoládét.  A csokiolvasztó kis gépemben felolvasztottam a csokoládé felét a 2. fokozaton, ez kb. 40-45 foknak felel meg, majd kikapcsoltam a gépet és gyakori keverés mellett hagytam hűlni kb.  33-34 fokra. Ekkor hozzákevertem a porított kakaóvajat (10 dkg csokoládéra vetítve 1 gr-ot kell számolni), majd hagytam még tovább hűlni kb. 30-31 fokra.

A krémes keretet kivettem a hűtőből és 5x5-ös kockára vágtam. Ezeket a kockákat mártogattam bele a temperált csokoládéba.

Ebbe mártottam bele a kockára vágott bonbonokat., amiket egy genotherm fóliára tettem.

A transzfer fóliát a csokikockáknál picit nagyobbra vágtam és a még meg nem dermedt csokira tettem és a mártóvillával kicsit elsimogattam, hogy ne maradjon alatta levegő buborék, mert akkor a minta nem megy át a bonbonra. Amikor teljesen megdermedt a csokoládé akkor szabad a fóliát lehúzni róla óvatosan.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok