Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Duplán csokis nugátos bonbon

Duplán csokis nugátos bonbon

Majdnem elfelejtettem ezt a bonbont, még karácsonykor készült az új formámban Jóval karácsony előtt volt szerencsém vásárolni egy cukrász nagykerben, ott vettem a csokilencsét, ami nagyon finom, sütikbe is ezt használom. Gondoltam az egyik bonbonomat félturbózóm vele. Nagyon finom volt a krémben ráharapni még egy kis roppanós csokira. Így lett duplán csokis a bonbon:-))

Duplán csokis  nugátos bonbon

 

Hozzávalók:

a külső csokihoz:

15 dkg jó minőségű étcsokoládé (65 %-os),

1 mokkáskanál kókuszzsír,

a töltelékhez:

5-7 dkg mogyorós nugát,

1 evőkanál 1 evőkanál rum,

2 dkg vaj,

5 dkg csokilencse.

 

Elkészítés: a töltelékkel kezdem, a szobahőmérsékletű mogyorós nugátot összekeverem a puha vajjal, a rummal és legalább fél órára hűtőbe teszem. Amíg hűl, addig a szokásos módon a csokiolvasztó gépemben megolvasztom a külső réteghez a csokoládé felét  40-45 fokra, majd hozzáteszem a másik felét és addig keverem, amíg el nem olvad az összes csokoládé. Ekkor újra melegítem, de csak 32-33 fokig. Így lehet elérni, hogy szép fényes maradjon a csokoládé. A csokiformát kétszer kikenem a csokoládéval, közte a hűtőben pihen. A második kikenés és hűtés után kiveszem a tölteléket a hűtőből és hozzákeverem a csokilencséket.  Ezzel a krémmel töltöm meg a csokiformákat, helyet hagyva a lezáráshoz. Ismét hűtőbe teszem legalább 1 órára. Ezután a maradék csokival lezárom a bonbonokat és ismét hűtés következik. Ezután kifordítom a formából és csokikapszliba teszem.