Home

Ma azonban már ténylegesen is neki láttam a munkának. Nem mondom, hogy ez a bonbon gyorsan kész, mert legalább 80 darab készült belőle, egészen aprók, épp egy falatnyi öröm. Nagyon izgulok, hogy majd mit szólnak hozzá. Vajon tetszeni fog-e a vendégeknek, el fog-e fogyni?

Nos ilyen kérdések jártak a fejemben, miközben szorgalmasan mártogattam a bonbonokat a finom csokoládéban. A receptet a Nagy csokoládé könyvből vettem. Az elkészítéséhez  forma sem kell hozzá. Aki szereti a marcipánt és a diót, annak ez tetszeni fog.

 

 

 

 

Diós, marcipános, rumos szívecskék csokoládéburokban

 

Hozzávalók:

kb. 40 darabhoz (a darabszám függ attól, hogy mekkorára készítjük)

5 dkg marcipánmassza,

10 dkg darált dió,

3 evőkanál rum

a bevonáshoz:

15 dkg jó minőségű étcsokoládé

a tetejére:

darált dió.

Elkészítés:A marcipánt összedolgoztam a dióval és a rummal, majd sütőpapíron kinyújtottam.

Én egyszerre csak kisebb adagot nyújtottam és szív alakú formával szúrtam ki. Közben a csokiolvasztó kis gépemben felolvasztottam a csokoládé felét a 2. fokozaton, ez kb. 40 foknak felel meg, majd kikapcsoltam a gépet és hozzátördeltem a maradék csokit. Addig kevertem, amíg elolvadt, ekkor a hőmérséklete kb. 28 fokos. Ez azért szükséges, mert így alakul ki a csokoládé kristályszerkezete szép fényes roppanós marad a csokoládé.  Ezután újramelegítettem kb. 33 fokra és ebbe mártottam a kiszúrt bonbonokat. Rácsra tettem, hogy megdermedjen a csoki, a tetejére pedig darált diót szórtam.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok