Home

Az egy kilós dobozban mind más és más csoki rejtőzik. Ugyan már vagy egy éve nem ettem ilyen csokit, mert nem volt, aki hozzon, de emlékeimben élénken él a dobozban megbúvó pralinék, nem volt benne két egyforma darab. Egyszer a kisfiammal is betértünk egy ilyen üzletbe, aki nagyon édesszájú (vajon kitől örökölte? :-)), azt látni kellett volna, hogy válogatott a csokihegyekből. Imádom az ilyen üzleteket. Nos az egyik fajta bonbon nagyon hasonlított arra, amit tegnap sikerült összehoznom. Nekem ez ízlett a legjobban, amiket eddig készítettem. A roppanós csokoládé, benne a selymes, lágy krém, hmmm isteni.ő

Az egyik bevásárlóban pedig vettem málnás étcsokoládét, 70 %-ost, amiben még kis mandulalapocskák is voltak. Magában is nagyon finom volt, de így megtöltve...

A csokoládé mousse-ból maradt ki, azt meg pohárkrémnek használtam fel.

 

Csokoládé mousse málnás csokiburokbanő

 

Hozzávalók:

a csokoládé mousse-hoz:

6 db marshmallow cukor (pillecukor),

0,5 dl tejszín,

10 dkg étcsokoládé (55 %-os),

1 evőkanál rum,

1 vaníliarúd kikapart belseje, 2 dl tejszín,

a külső burokhoz:

15 dkg málnás étcsokoládé.

 

Elkészítés: először a csokoládé mousset készítem el. A tejszínt egy percig forralom, majd beledobom a marshmallow darabokat és beletördelem a csokoládét, a vaníliát, hagyom, hogy teljesen felolvadjon minden. Jól elkeverem, majd mehet bele a rum. A tejszínt felverem keményre, összekeverem a csokis résszel és kis tálba téve mehet a hűtőbe, jól lehűtöm.

Közben elkészítem a csokihüvelyeket.  A csokiolvasztó kis gépemben felolvasztottam a csokoládé felét a 2. fokozaton, ez kb. 40 foknak felel meg, majd kikapcsoltam a gépet és hozzátördeltem a maradék csokit. Addig kevertem, amíg elolvadt, ekkor a hőmérséklete kb. 28 fokos. Ez azért szükséges, mert így alakul ki a csokoládé kristályszerkezete szép fényes roppanós marad a csokoládé.  Ezután újramelegítettem kb. 33 fokra és egy kis ecset segítségével a bonbon formát kétszer kikentem, közte a hűtőben pihent.

A második kenés után kivettem a hűtőből a krémet, eldobható habzsákba tettem és a csokiformákat megtöltöttem vele, helyet hagyva a lezáráshoz.

Ismét hűtőbe tettem legalább egy órára, majd az maradék csokit újra felolvasztottam és lezártam vele a bonbonokat, ismét hűtő.

Ezután óvatosan kifordítottam a formából.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok