Csokoládé mousse málnás csokiburokban

Nálam a z első számú csokoládé a belga Leonidas praliné. A párom szokott hozni egy kilós dobozzal, amikor kint jár. Csodálatos üzletei vannak, tálcákon állnak a finomabbnál finomabb csokoládék. Különböző méretű dobozokat lehet választani és olyan fajta csokival megtölteni, ami tetszik.

Az egy kilós dobozban mind más és más csoki rejtőzik. Ugyan már vagy egy éve nem ettem ilyen csokit, mert nem volt, aki hozzon, de emlékeimben élénken él a dobozban megbúvó pralinék, nem volt benne két egyforma darab. Egyszer a kisfiammal is betértünk egy ilyen üzletbe, aki nagyon édesszájú (vajon kitől örökölte? :-)), azt látni kellett volna, hogy válogatott a csokihegyekből. Imádom az ilyen üzleteket. Nos az egyik fajta bonbon nagyon hasonlított arra, amit tegnap sikerült összehoznom. Nekem ez ízlett a legjobban, amiket eddig készítettem. A roppanós csokoládé, benne a selymes, lágy krém, hmmm isteni.ő

Az egyik bevásárlóban pedig vettem málnás étcsokoládét, 70 %-ost, amiben még kis mandulalapocskák is voltak. Magában is nagyon finom volt, de így megtöltve...

A csokoládé mousse-ból maradt ki, azt meg pohárkrémnek használtam fel.

 

Csokoládé mousse málnás csokiburokbanő

 

Hozzávalók:

a csokoládé mousse-hoz:

6 db marshmallow cukor (pillecukor),

0,5 dl tejszín,

10 dkg étcsokoládé (55 %-os),

1 evőkanál rum,

1 vaníliarúd kikapart belseje, 2 dl tejszín,

a külső burokhoz:

15 dkg málnás étcsokoládé.

 

Elkészítés: először a csokoládé mousset készítem el. A tejszínt egy percig forralom, majd beledobom a marshmallow darabokat és beletördelem a csokoládét, a vaníliát, hagyom, hogy teljesen felolvadjon minden. Jól elkeverem, majd mehet bele a rum. A tejszínt felverem keményre, összekeverem a csokis résszel és kis tálba téve mehet a hűtőbe, jól lehűtöm.

Közben elkészítem a csokihüvelyeket.  A csokiolvasztó kis gépemben felolvasztottam a csokoládé felét a 2. fokozaton, ez kb. 40 foknak felel meg, majd kikapcsoltam a gépet és hozzátördeltem a maradék csokit. Addig kevertem, amíg elolvadt, ekkor a hőmérséklete kb. 28 fokos. Ez azért szükséges, mert így alakul ki a csokoládé kristályszerkezete szép fényes roppanós marad a csokoládé.  Ezután újramelegítettem kb. 33 fokra és egy kis ecset segítségével a bonbon formát kétszer kikentem, közte a hűtőben pihent.

A második kenés után kivettem a hűtőből a krémet, eldobható habzsákba tettem és a csokiformákat megtöltöttem vele, helyet hagyva a lezáráshoz.

Ismét hűtőbe tettem legalább egy órára, majd az maradék csokit újra felolvasztottam és lezártam vele a bonbonokat, ismét hűtő.

Ezután óvatosan kifordítottam a formából.