Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/pzsizsu/domains/bonbonmania.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Bonbon mánia, bonbon készítés, csokoládé - Csokival töltött marcipánburgonya

Csokival töltött marcipánburgonya

Pont akkor láttam Dr. Pepper felhívását a Magazine Monday és Könyves Kedd-ről, amikor valamit nagyon kerestem a sok gasztro újságom között. Rögtön el is merültem a sok receptben. Be kell vallanom sok újságot veszek, aztán valahogy mindig a polcon végzik, mielőtt sok mindent kipróbálnék belőle. De azért ötleteket merítek belőlük:-)

Ezért is örültem a felhívásnak, hogy minden héten egy receptet az újságból, egyet a sok szakácskönyvből készítsünk el.

Csatlakozz Te is a mozgalomhoz:-))

Nos bonbon kevés újságban van, de én rögtön belebotlottam egybe.

A marcipánburgonyát, mely kakaóba van forgatva szerintem sok mindenki ismeri. Most az újság nyomán kicsit átgondolva került elkészítésre. 

Mondhatom nagyon finom lett.

A recept a Fakanál újság 2006/6. számában található.

 

Csokival töltött marcipánburgonya

 

Hozzávalók: (kb. 10 db-hoz)

30 dkg marcipánmassza,

holland kakaópor,

a csokitöltelékhez:

5-7 dkg jó minőségű étcsokoládé (55 %-ost használtam),ő

0,5 dl tejszín,

1 evőkanál rum,

5 dkg vaj

 

Elkészítés: a csokikrémet készítem először el. A tejszínt 1 percig forralom, majd lezárom alatta a gázt és beletördelem a csokoládét, hagyom, hogy elolvadjon. A végén belekeverem a rumot és hagyom teljesen kihűlni. Kb. fél órára hűtőbe is teszem. A vajat habosra keverem és a lehűlt csokikrémmel jó habosra keverem.

A marcipánt kb. 10 egyenlő részre osztom és kb. 6 cm átmérőjű körökre nyújtom. Ebbe teszek egy kanál csokikrémet és szép kis gombócokat formálok belőlük, amiket kakaóporba forgatok. A tetejét pár helyen óvatosan bevágom.Felhasználásig hűtőbe teszem.