Home

Aztán csak körbe kell vágni a keretben az alapanyagot és szépen egyforma darabokra vágni, ami nem mindig sikerül:-)) Utána már csak mártani kell. A tetejét szeretem díszíteni transzferfóliával egyrészt, mert érdekes mintákat lehet vele ráapplikálni, másrészt szép fényes lesz a teteje ezáltal:-) Meg aztán mindenki csak kérdezgeti, hogy készítettem a tetején a mintát. Azt szoktam mondani, hogy kicsi ecsettel festem rá. :-)) Van aki már elhitte:-))

 

Csoki-kókusz-nugát bonbon

 

Hozzávalók:

a mártogatáshoz:

20 dkg jó minőségű étcsokoládé (70 %-os Callebaut),

2 gr porított kakaóvaj,

a csokoládé krémhez:

10 dkg jó minőségű étcsokoládé (55 %-os),

0,5 dl tejszín,

1 evőkanál méz,

kókuszkrémhez:

0,5 dl tejszín,

10 dkg fehér csokoládé,ő

3 evőkanál kókuszreszelék

nugátkrém:

10 dkg nugátkrém (készen vettem),
0,5 dl tejszín,

a díszítéshez: csokoládé transzferfólia.

Elkészítés: csokoládé krém: a tejszínt 1 percig forralom, majd beletördelem a csokoládét és hagyom teljesen felolvadni, majd belekeverem a mézet és hagyom kihűlni.

kókuszkrém: a tejszínt egy percig forralom, majd beletördelem a fehér csokoládét. Amikor felolvadt teljesen hozzákeverem a kókuszreszeléket és hagyom kihűlni,

nugátkrém: a tejszínt egy  percig forralom, majd hozzáteszem a nugátot és ahgyom teljesen felolvadni, kihűtöm.

A krémes keret alá teszek sütőpapírt és beleöntöm a csokoládé krémet. Beteszem a hűtőbe legalább egy órára. Majd arra megy a kókuszkrém, ismét hűtő, a végén pedig a nugátkrém. Hagyom, hogy a három réteg teljesen megdermedjen. Kiveszem a hűtőből és 5x5 kockára vágom.

Közben temperálom a csokoládét. A csokiolvasztó kis gépemben felolvasztottam a csokoládé felét a 2. fokozaton, ez kb. 40-45 foknak felel meg, majd kikapcsoltam a gépet és gyakori keverés mellett hagytam hűlni kb.  33-34 fokra. Ekkor hozzákevertem a porított kakaóvajat (10 dkg csokoládéra vetítve 1 gr-ot kell számolni), majd hagytam még tovább hűlni kb. 30-31 fokra. Ebbe a csokoládéba mártottam bele a felvágott kockákat. A transzfer fóliát a csokikockáknál picit nagyobbra vágtam, a még meg nem dermedt csokira tettem és a mártóvillával kicsit elsimogattam, hogy ne maradjon alatta levegő buborék, mert akkor a minta nem megy át a bonbonra. Amikor teljesen megdermedt a csokoládé akkor szabad a fóliát lehúzni róla óvatosan.

Az oldal sütiket használ. Az Ok gombra kattintva, engedélyezi használatukat.
Ok